BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

İnternethabere ALTIN OBJEKTİF

MGD'nin 13. ''Altın Objektif'' ödülleri töreninde sitemiz yılın en iyi internet haber-medya portalı seçildi.

Abone ol

Magazin Gazetecileri Derneği'nce (MGD) bu yıl 13'üncüsü düzenlenen ''Altın Objektif'' ödülleri, törenle sahiplerine verildi.

My Showland'deki törende, Yılın En İyi Magazin Haberi Çetin Emeç Altın Objektif Ödülü Hürriyet Gazetesi'nden Hulusi Tunca'ya, Yılın En İyi Magazin Haber Fotoğrafı Cengiz Polatkan Altın Objektif Ödülü Hürriyet Gazetesinden Halit Aydıngöl ve Akşam Gazetesi'nden Emin Babacan'a sunuldu.







Yılın En İyi Magazin Röportajı Sami Başaran Altın Objektif Ödülü'nü Star Gazetesi'nden Olcay Ünal Sert ve Bugün Gazetesi'nden Şebnem Özuzcan'ın aldığı törende, Yılın En İyi İnternet Magazin Haberi Haluk Aktar Altın Objektif Ödülü'nü ''www.kamerazzi.tv''den Cenk İsmet Şefik, Yılın En İyi Serbest Yazısı Sadık Mantık Altın Objektif Ödülü'nü ''www.magazinci.com''dan Esra Harmanda, Yılın En İyi TV Magazin Haberi Ali Öztürk Altın Objektif Ödülü'nü de Taner Taş-Gökhan Kesmekaya kazandı.

Yılın En İyi TV Magazin Röportajı Anuş Bakış Altın Objektif Ödülü'nü Show TV'den Seyhan Erdağ ve Kanal D'den Hüseyin Hatun paylaşırken, Yılın En İyi TV Magazin Haber Görüntüsü Sabit Arı Altın Objektif Ödülü'nü Show TV'den Ayhan Oral aldı.

Törende, Yılın En İyi TV Magazin Kurgusu Samim Değer Altın Objektif Ödülü'ne ise Erdinç Özyurt-İdris Tiftikçi layık görüldüler. Basın Meslek Teşvik Ödülü Fazıl Durukan Altın Objektif Ödülü'nü ATV'den Erdoğan Sezgin ve Hürriyet Gazetesi'nden Sema Denker aldı.

MGD Özel Ödülü ise Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ve Özbey Turizm'in sahibi Mustafa Özbey'e verildi. Orhan Olcay Basın Meslek Onur Ödülleri de Seçkin Türesay, Deniz İzgi, Murat Çetin, Bektaş Türk, Ergil Tezerdi, Mustafa Holoğlu ve kısa bir süre önce vefat eden Alper Cücenoğlu'na değer görüldü.

Yaşam Boyu Meslek Onur Ödülleri de Erol Evgin, Mustafa Sağyaşar, Seyfi Dursunoğlu (Huysuz Virjin), Erkan Yolaç, Selda Bağcan, Musa Eroğlu, Ahmet Selçuk İlkan ve Zerrin Özer'e sunuldu.

MÜZİK

Müzik dalında, Yılın En İyi Şarkısı Ödülü'nü Sezen Aksu-Bülent Özdemir'in şarkısı ''Lale Devri'' ile Sibel Can, Yılın Yorumcusu Ödülü'nü ise İbrahim Tatlıses kazandı. Bu dalda Yılın En İyi Çıkış Yapan Yorumcusu Ödülü Yıldız Kaplan'a, Yılın Albümü Ödülü ''Aşk Denizi'' ile Deniz Seki'ye, Yılın En İyi Video Klibi Ödülü ise ''Psikoloji'' şarkısı ile Metin Arolat'a verildi.

SİNEMA, TİYATRO, MODA

Sinema dalında, Yılın En İyi Sinema Oyuncusu Ödülü'nü Timuçin Esen, Yılın En İyi Filmi Ödülü'nü ''Babam ve Oğlum'' alırken, Yılın En İyi Yönetmeni Ödülü'ne de ''Organize İşler'' filmiyle Yılmaz Erdoğan değer görüldü.

Tiyatro dalında Yılın En İyi Tiyatro Oyunu Ödülü ''Haybeden Gerçeküstü Aşk'' oyunuyla BKM'nin olurken, Yılın En İyi Tiyatro Oyuncusu Ödülü Kerem Alışık'a verildi. Yılın En İyi Modacısı Ödülü'ne Şinasi Günaydın, Yılın En İyi Mankeni Ödülü'ne de Tuğba Özay layık görüldü.

Televizyon dalında, Yılın Haber-Tartışma Programı'na Star Televizyonu'ndaki ''Objektif'' programı, Yılın En İyi TV Programı'na ise Kanal D'de Seda Sayan'ın sunduğu ''Sabah Sabah Seda Sayan'' değer bulundu.

Bu dalda Yılın En İyi Magazin Programı Kanal D'deki ''Canlı Canlı'', Yılın En İyi Dizisi Kanal D'deki ''Yabancı Damat'' olarak belirlenirken, Yılın En İyi TV Dizi Oyuncusu Ödülü ''Haziran Gecesi'' dizisiyle Özcan Deniz'e verildi. Televizyon dalında Yılın En İyi Yerel/Bölgesel Televizyonu Ödülü'ne de Uşak'taki Ahu Egem TV layık görüldü.

RADYO, İNTERNET

Radyo dalında Yılın En İyi Radyosu TGRT FM, Yılın En İyi Yerel/Bölgesel Radyosu İstanbul'dan Radyo Şahin seçilirken, Yılın En İyi Radyo Programı Ödülü'nü Alem FM'den Zeki Kayahan Coşkun, Yılın En İyi Radyo DJ'i Ödülü'nü ise Radyo Şahin'den Afrikalı Ali aldı.

İnternet dalında ise Yılın En İyi İnternet Haber-Medya Portalı  Ödülü''internethaber.com'', Yılın En İyi İnternet Magazin Portalı Ödülü'ne ise ''magazinoteli.com'' web sitesi değer görüldü. Gecede, MGD'nin ''Ustalara Saygı: Bir Ses 13 Nefes'' projesi çerçevesinde, aralarında Sezen Aksu, Muazzez Abacı, Ajda Pekkan, Mustafa Sağyaşar, Erol Evgin, Seda Sayan ve Zerrin Özer'in de bulunduğu çok sayıda sanatçı Zeki Müren'in unutulmaz şarkılarını yorumladı. Bu şarkıların bir albümde toplanacağı belirtildi.