BIST 10.487
DOLAR 32,83
EURO 35,17
ALTIN 2.425,99
HABER /  GÜNCEL

İnternet kafelere baskın

Zabıta ekiplerince kentte son bir hafta içinde denetlenen 153 internet kafeden 23'ü ruhsatsız olduğu için mühürlendi.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı zabıta ekiplerince kentte son bir hafta içinde denetlenen 153 internet kafeden 23'ü ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlendi.

Büyükşehir Belediyesi ile Fatih Belediyesine bağlı zabıta ekipleri, ilçede yer alan internet kafelere yönelik bir çalışma yaptı.

Ruhsatlarının olup olmadığı, yönetmeliklere uygun hareket edip etmedikleri ve yasak sitelere karşı önlem alıp almadıkları konusunda bugün denetlenen 4 internet kafeden söz konusu şartlara uymadıkları belirlenen 2'si hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması için tutanak düzenlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdür Yardımcısı Sadettin Özyazıcı, denetlemelerin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatı ile kent genelinde ilçe belediyeleriyle internet kafelerde denetimler yaptıklarını söyledi.

Özyazıcı, denetimlerde, internet kafelerde ruhsat kontrolü ile “9207 Sayılı İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğe” aykırılıkların yanı sıra yasak sitelere girişin engellenip engellenmediğine bakıldığını ifade etti.

Bu nedenle iş yerlerine yaptıkları kontrollerde yasak sitelere girişlerin engellenmesi amacıyla filtre programının olup olmadığını da incelediklerini belirten Özyazıcı, internet kafelerde sigara içilip içilmediği ve küçük yaştaki çocukların alınıp alınmadığının da incelendiğini kaydetti.