BIST 9.394
DOLAR 38,08
EURO 43,01
ALTIN 3.953,37
10°İstanbul
HABER /  SPOR

İnterde şok eden operasyon

İnter'de taşlar yerinden oynadı. Takımı şampiyon yapan Mancini kovudu. Yeni hoca Mourinho oldu. Yolcu olan üç futbolcu ise bakın kimler;

Abone ol İtalya'da futbol sezonunu Serie A şampiyonluğuyla noktalayan F.C. İnter, teknik direktör Roberto Mancini'yle yolları ayırma kararı aldı. Henüz resmi bir açıklama yapılmamakla birlikte, F.C. İnter Başkanı Massimo Moratti, Mancini'ye işine son verilmiş olduğunu bizzat tebliğ etti.

Portekizli teknik direktör Jose Mourinho ile anlaşan F.C. İnter'in, konuya ilişkin resmi açıklamayı yapması bekleniyor.

Bugün İtalyan spor basınının sayfalarına da yansıyan haberlere göre F.C. İnter, Eylül 2006'da Chelsea ile yollarının ayrılmasından bu yana boşta olan Mourinho'yla 3 artı 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Siyah-mavili kulübün, Mourinho'ya yıllık olarak yaklaşık 9 Milyon Avro ödeyeceği belirtiliyor.

ÜÇ FUTBOLCU YOLCU

F.C. İnter'in Mourinho'yla anlaşmasının ardından, Lampard, Deco ve Quaresma'yı renklerine bağlaması, mevcut kadrodan Crespo, Figo ve Materazzi'yi de elden çıkarması bekleniyor.

La Gazzetta dello Sport, Mourinho'nun bir süredir İtalyanca dil çalışmalarına hız vermiş olduğunu ve yakın dostlarına F.C. İnter'in başına geçmek için sabırsızlandığını dile getirdiğini belirterek, ''Bir an önce işe başlamak istiyorum. Hazırlık çalışmalarındaki geleneksel yöntemleri de değiştirme arzusundayım'' dediğini ileri sürdü.

45 yaşındaki Mourinho, daha önce Barcelona, Benfica, Uniao de Leira, Porto ve Chelsea takımlarını çalıştırmıştı. Mourinho, teknik direktörlük kariyerinde, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası'nda birer kez, ulusal kupalarda 7 kez, liglerde ise 4 kez şampiyonluk yaşadı.

MANCİNİ ŞOKTA

F.C. İnter'in maddi maliyet sorununa bakmaksızın teknik açıdan kan değişikliğine gitme kararı alması, Mancini ve ekibinde şok etkisi yarattı.

F.C. İnter'e 3 kez Serie A şampiyonluğu yaşatan Mancini, yaklaşık bir ay önce kulüple yeniden masaya oturduğunda sözleşmesini 30 Haziran 2011 tarihine dek uzatmıştı.

F.C. İnter'in teknik direktör değişikliği kararı almasının ardından, şimdi Mancini'yle birlikte teknik ekipten 5 kişinin de sözleşmelerinin feshi için bir çare bulması gerekecek.

2004'ten bu yana F.C. İnter'i çalıştıran Mancini'nin kulüple ilişkilerindeki gerilimin kendini açıkça dışa vurması, bu sezon Şampiyonlar Ligi maçları sırasında gerçekleşmişti.

Mancini, F.C. İnter'in Liverpool tarafından 11 Mart'ta Şampiyonlar Ligi'nden elenmesinin ardından, sürpriz bir şekilde sezon sonunda teknik direktörlük görevini bırakacağını duyurmuştu. Müteakip süreçte bu gerilimde bir düşüş gözlenmiş ve yaklaşık bir ay önce Mancini'nin sözleşmesinin uzatılması yoluna gidilmişti.

Ancak buna ve Serie A şampiyonluğuna rağmen, F.C. İnter, dün itibarıyla Mancini'nin işine son verme, yola Mourinho'yla devam etme kararını almış bulunuyor.

ÖNCEKİ HABERLER
Altı aslan bakıcıyı yedi
Altı aslan bakıcıyı yedi
UFOlar Türkiyede görüldü!
UFOlar Türkiyede görüldü!
Çorluda PKK operasyonu
Çorluda PKK operasyonu
Ergenekon aile fotoğrafı
Ergenekon aile fotoğrafı
Ağustosta İran vurulacak
Ağustosta İran vurulacak
Şarjsız çalışan İphone
Şarjsız çalışan İphone
Denizde taşıt vergisi kalkacak
Denizde taşıt vergisi kalkacak
Namlu Polatın ensesinde
Namlu Polatın ensesinde
YÖKden yüzde 25 müjdesi
YÖKden yüzde 25 müjdesi
Memurların beklediği karar çıktı
Memurların beklediği karar çıktı
Rüşvet doğru mu?
Rüşvet doğru mu?
Likör arazisi satışa çıkıyor
Likör arazisi satışa çıkıyor
Close menu