BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

İnsanın değeri 4,5 dolar

İnsanın maddi değeri piyasada 4,5 dolar. İnanmazsanız hesaplayabilirsiniz!

Abone ol
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Doç. Dr. Halil Altuntaş, insan bedeniyle ilgili ilginç bir hesaplamaya imza attı. Altuntaş’ın hesabına göre, ilahi projeyi hesaba katmazsak ortalama bir insanın vücudu topu topu 4.5 dolar.

Doç. Altuntaş, “Diyanet Avrupa” dergisinin son sayısında yayınlanan ve “İnsanın Değeri” başlığını taşıyan yazısında insanın maddi değerinin sadece 4.5 dolar olduğunu ifade etti. Altuntaş, “Hedef, insanı her iki dünyada mutlu kılacak ahlaki bir yapıya kavuşturmaktır. Maddi yapıyı insana çevirecek ilahi projeyi hesaba katmadan konuşursak şöyle bir tablodur bizi karşılayacak olan: Orta boyda ve orta kilodaki bir insanın vücudunu oluşturan bu maddelerin toplam değeri 4.5 dolardır” dedi.

MATERYALİST BAKMIŞ

İnsanın değerinin ayetler ışığında “iman edip salih ameller işlemesi” ile artacağını anlatan Doç. Halil Altuntaş, “kendisine özgü bilimsel bir yöntemle” hesaplamaktan da geri kalmadı. “Sadece maddi yapısı itibarı ile/materyalist bir gözle insana bakacak olursak, ortaya çıkacak tablo çok düşündürücüdür” diyen Altuntaş, şöyle devam etti: İnsan vücudu yüzde 65 oksijen, yüzde 18 karbon, yüzde 10 hidrojen, yüzde 3 azot, yüzde 1.5 kalsiyum, yüzde 1 fosfordan oluşuyor. Çok düşük oranlarda başka elementlerin varlığı da söz konusu: Potasyum, sülfür, sodyum, klor, magnezyum, demir, iyot... Maddi biyolojik yapımızın varı yoğu bu... Yaratıcı kudret toprak kökenli bu elementlere harika bir plan ve ölçü ile bu mükemmel yapıyı ortaya koyuyor. Maddi yapıyı insana çevirecek ilahi projeyi hesaba katmadan konuşursak şöyle bir tablodur bizi karşılayacak olan: Orta boyda ve orta kilodaki bir insanın vücudunu oluşturan bu maddelerin toplam değeri 4.5 dolardır.”

İMAN ET DEĞERİN ARTSIN

Doç. Altuntaş, bu hesaplamayı yaptıktan sonra “İnsanın, onurlu konumundan aşağılık konuma indirilmesi iman ve salih amel konusundaki aykırı tutumu sebebiyledir. Demek ki insanın değeri, yalnızca biyolojik varlığından ileri gelmiyor.”

Kaynak: Akşam