BIST 9.891
DOLAR 34,17
EURO 38,08
ALTIN 2.922,45

İnsanın 10 garip hali

İnsanın 10 garip hali

İnsanın 10 garipliğibilim adamları atomun yapısını çözdü, aya gitti, dna'nın yapısını çözdü ama insan davranışının 10 gizemini hala çözemedi. bilim dünyasına ışık tutan 'new scientist' dergisi insanoğlunun isteyerek veya istemeyerek hergün düzenli olarak gerçekleştirdiği birtakım davranışların...

İnsanın 10 garip hali

İnsanın 10 garipliği

Bilim adamları atomun yapısını çözdü, aya gitti, DNA'nın yapısını çözdü ama insan davranışının 10 gizemini hala çözemedi.

Bilim dünyasına ışık tutan 'New Scientist' dergisi insanoğlunun isteyerek veya istemeyerek hergün düzenli olarak gerçekleştirdiği birtakım davranışların neler olduğunu listeledi ve bu davranışların nedenini araştırdı. Fakat net sonuçlara ulaşamadı. İşte bilim dünyasının bile tam olarak çözemediği 10 insan davranışı...

İnsanın 10 garip hali

Yüz kızarması

Charles Darwin yaptığı araştırmalarda insanoğlunun yalan söylediğinde veya utandığında neden kızardığını çok araştırdı fakat kesin bir sonuca ulaşamadı. Bazı bilim adamları kişinin kendi iç çatışmasının dışa vurumu olduğunu düşünüyor.

İnsanın 10 garip hali

Kahkaha

Güldüğümüzde endorfin salgılıyoruz. İnsan niye mutlu olur?'un cevabı tam bir muamma. Yapılan 10 yıllık bir çalışma, şakanın değil de banal birtakım esprilerin insanı çok daha fazla güldürdüğünü ortaya koydu. Ama nedeni henüz çözülebilmiş değil.

İnsanın 10 garip hali

Öpmek

Öpüşme eyleminin tarihin ilk çağlarına dayandığı düşünülüyor. İlkçağ insanları yavrularını ağız yoluyla beslediği için öpüşme eyleminin ortaya çıktığı düşünülüyor. Tükürük salgısı paylaşımı da zevk duygusu yaratabilir.