AK Parti'li Zafer Üskül insan hakları konusunda Türkiye'nin AB'nin sürekli eleştirdiği bir ülke konumundan çıktığını söyledi
Abone ol
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Türkiye'nin, ''insan hakları açısından, AB ülkelerinin sürekli eleştirdiği bir ülke konumundan çıktığını'' bildirdi.
Üskül, Mersin'in Silifke ilçesinde basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun milletimiz açısından çok önemli bir dönüm noktası olduğunu, artık Türkiye'de Cumhuriyet'in dışında bir başka rejimi düşünen, aklından geçiren ve isteyenin olmadığını dile getirdi. ''Bu ülkede Cumhuriyet'ten geriye dönüş artık mümkün değildir'' dedi.
Toplumun barış içinde yaşamasını sağlayacak önlemleri artırmaları gerektiğine dikkati çeken Üskül, ''Aslında hiç önlem alınmadı demek son derece eksik bir ifade olur. Çünkü 1995 yılından beri demokratikleşme yolunda yapılan düzenlemeler Türkiye'yi çok önemli bir noktaya getirdi'' diye konuştu. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, sözlerini şöyle sürdürdü:
''İnsan Hakları açısından artık Türkiye üyesi olmak istediği Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin sürekli eleştirdiği bir ülke olmak konumundan çıktı. Geçen dönemde Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Alt Komisyonu Başkanı İstanbul'a gelip, İstanbul'daki kadın ceza evini gezdiğinde 'Keşke bizim hapishanelerimiz de böyle olsa' demişti. Türkiye artık işkence ve kötü muamele bakımından gözetim altında tutulmaktan vazgeçilmiş bir ülke. Hiç olay olmuyor mu, oluyor. Sağda solda, tekil olaylarla zaman zaman karşılaşıyoruz elbette. Ama artık bunlar sistemli olmaktan çıktı. Dolayısıyla insan hakları konusunda çok önemli gelişmeler kaydettik. Kültürel hakların geliştirilmesi konusunda da önemli adımlar atıldı. Bütün bu yapılanlara zaman zaman karşı çıkanlar oluyor. İnsan hakları konusunda ileriye doğru atılan adımlara karşı çıkmak, insanlığı geriye çekmek istemekten başka bir anlam taşımaz. Çünkü en önemli varlık, çağımızda artık insandır. Bunun dışında, buna ters gelen, bunu geriye götürecek bir düşünce tarzı, bir politika artık geçerli olmaktan çıkmıştır.''