insan derisinden kalp kası ve beyin hücreleri geliştirildi.
Abone olYeni yöntemle, insan embriyosu kullanmaya gerek kalmadan hastanın genetik şifresine göre kök hücre yaratma imkanı doğacak ve böylece hastanın dokuyu ve organları reddetme riski ortadan kalkacak.
Bu, kök hücre araştırmalarında insan embriyolarının klonlanmasına duyulan gereksinime son verebilecek önemli bir buluş.
Japon ve Amerikalı bilim insanları, insan derisi hücrelerini kök hücreye dönüştüren bir yöntem geliştirerek, hasta doku veya organların değiştirilmesinde devrim sayılabilecek bir buluşa imza attı.
Amerikalı araştırmacı James Thomson’un Science dergisinin internet sayfasında yer alan makalesinde, bu buluşun araştırmaların seyrini tamamen değiştireceğini belirtti.
Yeni yöntemle, hastanın genetik şifresine göre kök hücre yaratma imkanı doğacak ve böylece hastanın dokuyu reddetme riski ortadan kalkacak.
Japonya’nın Kyoto Üniversitesi’nden Shinya Yamanak başkanlığındaki ekip tarafından yürütülen araştırmalarda, insan embriyosu kullanmaya gerek kalmadan 5 bin hücreden bir kök hücre soyu elde edilirken, ABD’nin Madison kentindeki Wisconsin Üniversitesi’nde 10 bin hücreden bir kök hücre yeniden programlandı. Japonlar, araştırmalarını, ay sonunda Cell dergisinde açıklayacak.