BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

İnönüde Tottenham kabusu

Beşiktaş UEFA Kupasında İnönü'de Tottenham karşısında tam anlamıyla kabus yaşadı.

Abone ol

Beşiktaş ile Totenham Hotspur takımları arasındaki UEFA Kupası 2. tur (B) Grubu ilk maçının kadroları şöyle:

Stat: BJK İnönü
Hakemler: Nicolai Vollquartz, Bill Rene Hansen, Bo Abildgaard (Danimarka)

Beşiktaş: Runje, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Baki, İbrahim Üzülmez, Burak, Serdar Kurtuluş, Fahri, Mehmet, Ricardinho, Nobre

Tottenham Hotspur: Robinson, Chimbonda, Jenas, Berbatov, Keane, Murphy, Ghaly, Dawson, Huddlestone, King, Assou-Ekotto


MAÇ BAŞLADI...

Mücadale Tottenhamlı oyuncuların vuruşu ile başladı. Tribünlerde Siyah-Beyazlı takıma müthiş bir destak var.

4. dakika. İlk bölümler orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Tottenham Beşiktaş'ın üzerine çok adamla gitmeye çalışıyor. Siyah-Beyazlılar özellikle sağ kanadı etkili kullanmaya çalışıyorlar. Bu ana kadar iki kalede de tehlikeli bir pozisyon yaşanmadı.

8. dakika. Topla daha çok oynayan taraf Beşiktaş. Tottenham kontrollü oyunu tercih ediyor. Tottenham bu dakika etkili gelişti. Sağ kanatta savunmanın müdahele edemediği topla King buluştu. Bu futbolcunun ceza yayı üzerindeki şutuna İbrahim Toraman son anda ayak koydu.

12. dakika. Tottenham bu dakikalarda etkili olan taraf. İngiliz temsilcisi iyi paslarla Beşiktaş yarı sahasına yerleşti. Sağ kanatta Assou-Ekotto güzel hareketler meşin yuvarlağı Keane'nin önüne açtı. Bu futbolcunun yerden sert şutunu kaleci Runje yatarak son anda karşıladı. Ceza sahasında boşta kalan topu Murphy ağlara gönderdi. Yan hakem bu pozisyona ofsayt bayrağını kaldırdı. 

16. dakika. Beşiktaş'ın temposu bu bölümlerde düşük. Oyunun hakimi  Tottenham. İngiliz ekibi iyi paslarla orta alanı iyi kontrol ediyor. Siyah-Beyazlılar kendi yarı sahasına çekilmiş durumda. İngiliz atağı sağ kanattan gelişti. İbrahim Toraman topa ayak koyarak kornere attı. Köşe atışında Berbatov kafayı vurdu. Kaleci Runje üzerine gelen topu kolaylıkla kontrol etti.

18. dakika. Beşiktaş'ın atağı sol kanattan Mehmet Sedef ile gelişti. Bu futbolcunun ceza sahasına kestiği topu arka direkte Nobre takip etti. Brezilyalı futbolcu topa yükseldiğinde Tottenham'ın file bekçisi Robinson çıkarak meşin yuvarlağın kontrolünü sağladı.

 20. dakika. Maçın ilk sarı kartını hakeme itirazdan Tottenham'dan Chimbonda gördü.

21. dakika. Beşiktaş atağı sağ kanattan etkili gelişti. Sağ çarprazdan şut pozisyonu bulan Baki yerden sert bir vuruş çıkarttı. Savunmaya çarpan top Nobre'nin arkasında kaldı. Meşin yuvarlağa kalesinden çıkan Robinson sahip oldu.

23. dakika. Beşiktaş atağı sağ kanattan Burak ile etkili gelişti. Bu futbolcu meşin yuvarlağı yardıma gelen İbrahim Toraman'a bıraktı. Toraman'nın ortasına savunma ayak koyarak taça gönderdi.

Mücadelenin bu bölümlerinde Beşiktaş oyunda biraz daha derli toplu görüntü sergiliyor. Tottenham şu ana kadar savunmasında açık vermedi. Oyun genelde orta sahada sıkışmış bir görüntü veriyor. İki takım zaman zaman kanatları kullanmak istesede henüz istediklerini sahaya yansıtabilmiş değiller.

26. dakika. Tottenham sağ kanattan köşe atışı kullanıyor. Jenas'ın ön direğe ortasını savunma kafa ile karşıladı. Ceza sahasının önüne düşen topu Assou-Ekotto kontrol ettiği anda kaleye vurdu. Bu şut isabetsiz olunca üstten auta çıktı.

29. dakika. Beşiktaş sağ kanattan Ricardinho ile köşe atışı kullandı. Ön direkte Tottenham savunması topu karşıladı. Topu Beşiktaşlı futbolcular kontrol etti. Atak sağ kanattan devam ediyor. Her iki takımda kontrollü oyunu sürdürüyor.

31. dakika. Beşiktaş sağ kanattan Burak ile etkili bir atak geliştirdi. Bu futbolcu sıfırdan topu ceza sahasına çıkarttı. Nobre'nin arkasından geçen top arkadan gelen Mehmet Sedef'in önünde kaldı. Bu futbolcunun uygun durumda kötü vurduğu top farklı şekilde auta gitti.

 32. dakika. Tottenham bu dakikada golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Beşiktaş savunmasının arkasına atılan topu Ghaly hareketlendi. Kaleci Runje ile karşı karşıya kalan Tottenhamlı futbolcunun vuruşunda Runje'nin ayaklarından dönen top tekrar Ghaly'nin ayaklarına çarparak Beşiktaş ağlarına gol olarak gitti.

Bu şok golle Tottenham, İnönü'de Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçti.

37. dakika.
Beşiktaş beraberlik golüne çok yaklaştı. Tottenham ceza yayı üzerinde kazanılan serbest vuruşu Burak kullandı. Genç futbolcunun sert şutunu kaleci Robinson güçlükle yumrukladı. Altıpas içinde yükseklik kazanan meşin yuvarlak ağlara gidecekken kaleci Robinson son anda yumruklarıyla meşin yuvarlağı ceza sahasının dışına uzaklaştırdı.

42. dakika. Maçın ilk yarısı son dakikalar oynanıyor. Beşiktaş beraberlik golün için Tottenham kalesine yükleniyor. Ceza yayı üzerinde topla buluşan Burak yerden direğin dibine plase bir vuruş yaptı. Meşin yuvarlak kaleci Robinson'nun kontrolünde auta çıktı.

44. dakika. Tottenham sağ kanattan hızlı çıktı. Assou-Ekotto'nun ara pasıyla Murphy savunmanın arkasında topla buluştu. Bu futbolcunun yerden vuruşunu kaleci Runje parmaklarının ucuyla son anda çeldi. Kale çizgisine pralele giden topu savunma uzaklaştırdı. 

45. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Tottenham'ın Beşiktaş karşısında 1-0'lık üstünlüğü sürüyor. Maçın hakemi normal süreye 1 dakika ilave etti.

45+1 dakika. Beşiktaş ilk yarının son anlarında beraberlik golüne çok yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına yapılan ortaya Burak 18 yayı üzerinden rovöşata denedi. Top bu pozisyonda ceza sahasında Nobre'nin önünde kaldı. Brezilyalı futbolcunun altıpas üzerinden yaptığı vuruş direği sıyırıp auta çıktı.

Maçın hakemi ilk yarının son düdüğünü çaldı. Tottenham, İnönü'de Beşiktaş karşısında ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

46. dakika.
Danimarkalı hakemin düdüğüyle ikinci yarı başladı. Kartal seyircisinin büyük desteğiyle ikinci yarıda gol arıyor.

52. dakika. Tottenham sol kanattan serbest vuruş kullandi. Top Runje'ye doğru yöneldi fakat Runje inanılmaz bir hata yaparak topu kontrol edemedi. Son anda Beşiktaş defansı araya girerek topu uzaklaştırdı.

 57. dakika. Maçta ikinci sarı kart Tottenham'dan Galy gördü.  

61. dakika. Gokhan sağdan ilerledi. Kaldırdı kafasını, ilerde Nobre'yi gördü. Nobre'den bir kafa ve top dışarda.

 64. dakika. Berbatov sağdan ilerledi. Beşiktaş defansta kötü yakandı. Berbatov'dan Baki'ye çalım. Bir hamle de Runje'ye ve topu ağlarımızda görüyorz. Berbatov farkı ikiye çıkardı.

67. dakika Tottenham yine sağda büyük boşluk bıraktı. Bir orta Berbatov boş posizyonda kale vurdu. Top üst direkten geri geldi. Beşikta İnönü'de adeta kabus yaşıyor

75. dakika. Beşiktaş taraftarı İnönü'de Runje'ye tepki gösteriyor. Taraftar oyundan memnun değil. Beşiktaş oyunu bir türlü istediği şekle sokamadı. Richardinho sağdan çok güzel bir korner vuruşu kullandı. Bobo topla buluştu ama topu çok kötü kullandı.

 80. dakika Tottenham'da oyuncu değişliği. Oyundan Murphy çıkıyor ve Ziegler giriyor.

 84. dakika. Tottenham'dan bir oyuncu değişliği daha yapıyor. Oyundan Mısırlı Galy çıkıyor ve Tottenham'ın en genç oyuncusu Lennon giriyor.

88. dakika. Beşiktaş maçın son dakikalarında hiç değilse bir gol için yükleniyor.

 90. dakika. Beşiktaş'a bu gece yıkan golleri atan Bulgar Berbatov taraftarın alkışlarıyla oyundaki yerini Dofoe'ye bırakıyor. Hakem de oyundaki uzatma süresi 3 dakika olarak açıkladı.  

90. dakika. Tottenham zaman kazanmak için orta sahada pas yapıyor. Beşiktaş presle kaptı topu. İ. Üzilmez soldan topu ceza alanına ortalıyor fakat hiç bir Beşiktaşlı hiçbir oyuncu yok.

90 +3 dakika. İbrahim Toraman sağdan ilerledi. Ceza sahasına bir orta ve Beşiktaş korner kazandı. Kötü kullandı Beşiktaş son şansını.

Maçın hakemi maçın son düdüğünü çaldı. Tottenham, İnönü'de Beşiktaş karşısında maçı 2-0 kazandı.