BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

İnönü Stadının adı değişiyor

Beşiktaş'ta ilginç gelişme. Siyah-Beyazlı yönetim bir süre önce vefat eden Hasan Doğan'ın ismini stada vermek için çalışıyor.

Abone ol

Beşiktaş'ta ilginç gelişme. Siyah-Beyazlı yönetim bir süre önce vefat eden Futbol Federasyonu'nun merhum başkanı Hasan Doğan'ın ismini Beşiktaş İnönü Stadı'na vermek için çalışmalar başlattı.

Açıldığı tarihte adı Mithat Paşa Stadı olarak geçen daha sonra 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün adını alan stada son olarak 'Beşiktaş' ismi eklenmiş ve ismi 'Beşiktaş İnönü Stadı' olmuştu.

Siyah-Beyazlı taraftarların ve de özellikle Çarşı Grubu'nun son senelerde stadın adının 'Şeref Bey Stadı' olarak değiştirilmesini istemesine karşın Yıldırım Demirören ve yönetiminin bu isteğe karşı çıkmasına rağmen yaptığı yeni çalışma camiada da tartışmalara neden oldu.

Beşiktaşlılığıyla bilinen Hasan Doğan'ın ölümünün ardından yönetimin Beşiktaş İnönü Stadı'nın ismini federasyon eski başkanının ismiyle değiştirme çalışmalarının büyük yankı uyandıracağı ifade ediliyor..

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ DOĞRU

Bu iddialarla ilgili Beşiktaşlı yöneticiler İnönü Stadı'na Hasan Doğan'ın ismini verme gibi bir eğilimlerinin olduğunu, kendi aralarında böyle birşeyi konuştuklarını ancak henüz resmi bir başvuruda bulunmadıklarını söyledi.

Eğer Beşiktaşlı yöneticiler İnönü Stadı'nın adının değiştirilmesi ile ilgili bir karar alırsa, önce Gençlik Spor Müdürlüğü'ne resmi başvuruda bulunması gerekiyor. Bu başvurudan sonra ise geriye tek işlem kalıyor, Devlet Bakanı'nın bu isim değişikliğini onaylaması...