İngiltere'de her 10 gençten birinin gündelik hayatla baş edemediği ve eğitim, staj ya da çalışma hayatı dışında kalan gençler arasında bu oranın iki kat fazla olduğu açıklandı.
Abone olİngiltere'de her 10 gençten birinin gündelik hayatla baş edemediği ve eğitim, staj ya da çalışma hayatı dışında kalan gençler arasında bu oranın iki kat fazla olduğu açıklandı.
Prens Charles tarafından gençlere destek sağlamak üzere oluşturulmuş olan Vakıf tarafından hazırlanan yıllık Gençlik Endeksi için 16-25 yaş grubunda 2136 gencin görüşleri alındı.
Katılımcıların % 27'si her zaman ya da sık sık keyifsiz veya bunalımda olduklarını söyledi. Eğitim, staj ve çalışma hayatı dışında olan gençler arasındaysa bu duyguları dile getirenlerin oranı % 48.
Gençlerin % 22'si de sorunlarını anlatacak kimse bulamadıklarını söyledi.
2012 raporu eğitim, staj ya da çalışma hayatı dışında kalan gençlerin % 52'sinin genellikle ya da her zaman kendilerini bunalımda hissettiklerini ortaya koydu.
Beşincisi yayımlanan gençlik endeksi, aile hayatından, fiziksel ve ruhsal sağlığa dek uzanan geniş bir yelpaze kapsamında gençlerin mutluluk düzeyini değerlendiriyor.
BBC'nin sosyal konularda uzman muhabiri Alison Holt, birçok gencin yüz yüze olduğu baskılara rağmen gençlerin genel güven ve mutluluk duygularında pek fazla değişiklik görülmediğini kaydediyor.
Prens Vakfı genel başkanı Martina Milburn "İşsizler arasında ürkütücü sayıda genç, hayatla baş edemez halde. Destek görmeyenlerin durumu da özellikle zor. Vakıf olarak, en korumasız haldeki gençlarin çalışma hayatının dışında kaldığının farkındayız. Bu gençler için hayat, dibe doğru uzanan bunalımlı bir sarmala dönüşebiliyor. Zor geçen bir çocukluk dönemini genellikle işsiz geçirilen yetişkinlik yılları izliyor. Ama doğru destek vererek bu gençlerin hayatlarını yeniden rayına oturtmalarına yardımcı olabiliriz." dedi.