BIST 10.533
DOLAR 32,55
EURO 35,17
ALTIN 2.462,29
HABER /  GÜNCEL

İngiltere Libya'ya saldırı helikopteri gönderiyor

Başbakan David Cameron, Libya operasyonuna saldırı helikopteri gönderilmesini onayladı. İngiliz hükümeti, elinde Kaddafi'nin 'kaçtığına' işaret eden istihbarat olduğunu da ekledi.

Abone ol

İngiltere'nin NATO'nun Libya operasyonuna 4 saldırı helikopteriyle katkı yapması başbakan David Cameron tarafından onaylandı.

Akdeniz'de eğitim uçuşu yapan helikopterlerin birkaç gün içerisinde Libya'ya gönderilmesi hedefleniyor.

Helikopterler, operasyona dahil edilirlerse, kentsel bölgelerde, daha küçük hedeflere daha hızlı saldırılar gerçekleştirilebilmesini sağlayacak.

İngiltere hükümeti tarafından yapılan açıklamada, "Bakanlar Libya operasyonuna saldırı helikopterlerinin gönderilmesi konusunda prensipte anlaştı. Helikopterlerin müdahalelerde kullanılması kararı ise askeri yetkililer tarafından verilecek" dendi.

İngiltere hükümeti, elinde Kaddafi'nin "kaçmakta" olduğu ve Trablus'taki çeşitli hastanelerde saklandığına işaret eden istihbarat olduğunu da ekledi.

Sivil ölümleri azalabilir

Saldırı helikopterlerinin kullanılmasının, sivil ölümlerine ilişkin riski azaltacağı düşünülüyor.

Ancak daha alçaktan uçan bu helikopterler, Kaddafi kuvvetleri tarafından hedef alınabilir.

Fransız hükümeti de operasyona 12 saldırı helikopteri gönderme kararı almıştı.

NATO'nun hafta başından itibaren devam eden hava saldırıları çerçevesinde, dün gece de başkent Trablus'te 5 kuvvetli patlama sesi duyulduğu belirtiliyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, dün yaptığı açıklamada, Libya liderinin iktidarı ne kadar çabuk terk ederse, önünde o kadar fazla seçenek olacağını söylemişti.