BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 35,95
ALTIN 3.001,29
HABER /  DÜNYA

İngiltere Kraliçesi önünde diz çökmedi olay oldu

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, Kraliçe'nin önünde diz çökmesi gereken Kraliyet Danışma Meclisi'nin törenine katılmayı reddetti.

Abone ol

İngiltere'de muhalefetteki İşçi Partisi'nin yeni lideri Jeremy Corbyn, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in önünde diz çökmesi gereken İngiltere Kraliyet Danışma Meclisi'nin bugünkü törenine katılmayı reddetti. 

Corbyn'in ofisinden yapılan açıklamada, "İşçi Partisi liderinin daha önceden söz verdiği işleri olduğu ve özürlerini ilettiği" kaydedildi.

CİDDİ SİYASİ KİŞİLİK Mİ YOKSA İSYANCI MI?

İşçi Partisi liderinin tavrı iktidardaki Muhafazakar Parti üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı. Muhafazakar Parti milletvekili Alan Duncan, Corbyn'in siyaseti Kraliçe'nin üstünde tuttuğunun görüldüğünü savunarak, Corbyn'in "ciddi bir siyasi kişilik mi yoksa bir isyancı mı olduğuna karar vermesi gerektiğini" söyledi. 

Muhafazakar Partili bir başka milletvekili Keith Simpson da, "Bu davranış Kraliçe'yi küçümsemek anlamına gelir. Sonuçta kendisi anayasayı temsil etmektedir" dedi. 

Cumhuriyetçi ve sol çizgideki görüşleriyle bilinen Corbyn geçen ay, törene katılıp Kraliçe'nin önünde diz çöküp çökmeyeceği sorularını cevapsız bırakmıştı. 

600 üyesi bulunan İngiltere Kraliyet Danışma Meclisi, kraliçeye günlük görevleri konusunda tavsiyelerde bulunuyor. Meclisin yeni üyeleri Kraliçe'ye sadakat yemini ediyor, elini öpüyor ve önünde diz çöküyor. Parlamentonun eski ve yeni üyelerinin bulunduğu meclise girecek her yeni üyenin törene katılması gerekiyor. Kraliyet Danışma Meclisi üyesi olanlar istihbarat bilgilerinin paylaşıldığı brifinglere de katılabiliyor.

MİLLİ MARŞA EŞLİK ETMEMİŞTİ

İngiltere Başbakanı David Cameron, Muhafazakar Parti'nin lideri seçilmesinden üç ay sonra Kraliyet Danışma Meclisi'nde yemin etmişti. 

12 Eylül'de İşçi Partisi liderliğine seçilen Jeremy Corbyn'in bu görevi sırasında Kraliçe'yle hiç görüşmediğini belirtiliyor. 66 yaşındaki Corbyn'in geçen ay, 2. Dünya Savaşı'yla ilgili bir anma töreninde okunan milli marşa eşlik etmemesi tartışma yaratmıştı.