BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

İngilizler şişmanlıyor

Oxford Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmaya göre İngiliz erkekleri 1986-2000 yılları arasında ortalama 7 kilodan fazla aldı. Kadınlar ise aynı dönemde 5 kilo aldı.

Abone ol

Oxford Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmaya göre İngiliz erkekleri 1986-2000 yılları arasında ortalama 7 kilodan fazla aldı.

İngiliz erkeklerinin dörtte biri obez

İngiliz Kalp Vakfı'nın yaptığı araştırmada, söz konusu 15 yılda gıda tüketim alışkanlıkları ve vücut ağırlığı arasındaki ilişki analiz edildi.

Kadınlarsa aynı dönemde ortalama 5.4 kilo aldı.

1986-2000 arasındaki resmi vücut ağırlığı kayıtlarını ve aynı dönemdeki gıdaların sağladığı enerji miktarını inceleyen araştırmacılar, bu şekilde yenilen ekstra gıda miktarını hesapladı.

Hesaplamalara göre, 2000 yılında erkeklerin 1986'dakine kıyasla 4.7 kilo aldıracak gıda tükettikleri tahmin edildi.

Ancak erkeklerin aldığı kilo miktarı tahmin edilenden yüksekçıktı.

2000 yılındaki gıda miktarı, kadınların aldıkları kiloyu açıklıyordu.

Ancak erkeklerde alınan kilo, tahmin edilenden çok daha yüksek çıktı.

Egzersiz eksikliği

Bu yüzden de kilo alımında tüketilen gıda miktarı kadar, fiziksel aktivitelerdeki azalmanın da rol oynadığı sonucuna varıldı.

Araştırmalar, kilolu erkeklerin kalp hastalıklarına yakalanma riskinin arttığını ve son 20 yılda İngiltere'deki aşırı kiloluların arttığını gösteriyor.

İngiltere'de erkeklerin yüzde 25'i 2008 yılında Obez, yani aşırı kilolu diye tanımlanmıştı.

1986'da ise bu oran yüzde 7'ydi.

Çalışmayı yapan ekibin üyeleri arasındaki Oxford Üniversitesi'nden Kamu Sağlığı Uzmanı Doktor Peter Scarborough, erkeklerdeki fiziksel aktivitenin azalmasını farklı nedenlerle açıklıyor.

Scarborough, 'Asıl sorun insanların nasıl seyahat etme biçimi. Daha çok otomobil, daha az bisiklet kullanıyorlar. Ayrıca hareketsiz işlerde çalışma olasılıkları daha yükek. Fiziksel aktivite günlük yaşamdan yavaş yavaş çıkıyor. ' dedi.