BIST 10.682
DOLAR 32,54
EURO 35,12
ALTIN 2.467,03
HABER /  DÜNYA

İngiliz kızlar mutlu değil

İngiltere'de yapılan bir araştırma, genç kızların önemli bir çoğunluğunun fiziki görünümden hoşnut olmadığını ortaya koydu.

Abone ol

Dove adı altında cilt bakım ürünleri üreten firma tarafından yaptırılan araştırmaya göre, her 10 genç kızdan 7'si vücudunun nasıl göründüğüne dair kaygılar yüzünden birçok faaliyete katılmamayı bile göze alıyor.

Araştırma, İngiltere'de 12 yaşındaki kızların yüzde 75'inin, 16 yaşındaki kızların ise yüzde 90'ının vücutlarından hoşnut olmadığını gösterdi.

İngiliz genç kızların dünyadaki yaşıtları arasında fiziki görünümleri açısından kendine güven sıralamasında en alt sırada yer aldığını belirten araştırmacılar, 8-12 yaş grubundaki kız çocuklarının bile üçte birinin ''Keşke daha zayıf olsaydım'' ya da ''Daha zayıf olmalıyım'' görüşünde olduğunu söylediler.

Araştırmaya göre, genç kızların yüzde 27'si saç rengini beğenmiyor, yüzde 15'i boyunun daha uzun olmasını istiyor. Fiziki görünüm kaygısıyla 15-17 yaş grubundaki genç kızların üçte biri havuz ya da denize girmiyor, yüzde 25'i partilere katılmıyor, yüzde 17'si alışverişe çıkmıyor ve yüzde 18'i spor salonlarından uzak duruyor.