BIST 10.898
DOLAR 32,71
EURO 35,44
ALTIN 2.484,95
HABER /  DÜNYA

İngiliz askeri sefalet içinde

İngiltere’de silahlı kuvvetler komuta kademesi tarafından hazırlanan rapor, İngiliz askerinin sefalet içinde yaşadığını ortaya koydu

Abone ol

İngiltere’de silahlı kuvvetler komuta kademesi tarafından hazırlanan rapor, çok sayıda İngiliz askerinin sefalet içinde yaşadığını ve temel ihtiyaçlarını gidermek için borçlanmak zorunda kaldığını ortaya koydu.

Raporda, bazı silahlı kuvvetler mensuplarının yoksulluk sınırının da altında yaşadıklarına, bu nedenle de karınlarını doyurabilmek için Savunma Bakanlığı’nın gıda yardımına başvurmak zorunda kaldıklarına işaret edildi.

Komuta kademesi ise raporun basına sızmasına tepki gösterirken, hükümeti “savaşan güçlerine” iyi bakamamakla suçladı. Kara Kuvvetleri Komutanı Sir Richard Dannatt tarafından oluşturulan bir ekip tarafından hazırlanan raporda, pek çok küçük rütbeli askerin kariyerlerinin daha başındayken ordudan ayrılmak zorunda kaldıkları, zira meslekte kalabilecek kadar para kazanamadıkları bildirildi.

Bu durumun da ordunun gerekli personelden daha az askerle görev yapmaya çalışmasına yol açtığı belirtilen raporda, çok sayıda silahlı kuvvetler mensubunun özellikle cephe görevlerinde aksama olmasın diye yıllık izin bile kullanamadığı vurgulandı.