BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

İnegölde madensuyu bulundu

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Kurşunlu beldesinde doğal madensuyu kaynağı bulunduğu bildirildi.

Abone ol

Alınan bilgiye göre, belde yakınlarındaki Çayköy mevkiinde sürüsünü otlatan bir çobanın doğal maden suyu kaynağı bulduğunu iddia etmesi üzerine harekete geçen Kurşunlu Belediyesi yetkilileri, bölgede yaptırdıkları sondaj çalışmaları sonucu ''katkısız madensuyu kaynağı''na ulaştı.

Kaynağın bulunduğu bölgede incelemeler yapan Kaymakam Erdoğan
Bektaş ve Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez, sondaj çalışmaları
yapan firmanın yetkililerinden bilgi aldı.

Firmanın işletme müdürü Emin Eren, Dönmez'in daveti üzerine geldikleri bölgede çok önemli bir kaynağa ulaştıklarını belirterek, şunları söyledi: ''Çorlu ve Gebze'de bir süre çalışma yaptık, ancak istediğimiz kapasitede madensuyu kaynağı bulamadığımız için geri dönmeye karar verdik. Bu sırada bize ilginç bir haber geldi. Kurşunlu beldesine gelerek çobanların yardımıyla madensuyu kaynaklarına ulaştık. Şu an buradan saniyede 15 litre madensuyu çıkıyor. Bu büyük bir potansiyel, kaynağımızdan çıkan su Avrupalının istediği kalitede.''

Bölgede 6 kuyu açtıklarını belirten Eren, 2'sinde istenilen sonucun alındığını ve tesisleri bu yıl kurmayı planladıklarını kaydetti.
 
Kaymakam Erdoğan Bektaş da daha önce Kınık ve Çitli köylerinde doğal madensuyu kaynakları bulunduğunu hatırlatarak, ilçede yeni ve özellikli bir kaynağa ulaşılmasının kendilerini sevindirdiğini vurguladı.