BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

İnanılmaz! Röntgen cihazı öldürdü

Çocuğunun röntgenini çektirmeye çalışan anne röntgen cihazının altında kalarak hayatını kaybetti.

Abone ol

Bakırköy Dr. Sadik Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde feci ölüm. Hastanede çocuğunun röntgenini çektirmeye çalışan anne röntgen cihazının altında kalarak hayatını kaybetti.

Olay, Bakırköy Dr. Sadik Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin C bloğundaki radyoloji bölümünde 14:00 sıralarında yaşandı. İddiaya göre, Emine Kulan(33) eşiyle birlikte hastanenin radyoloji bölümünde, özürlü çocuğunun röntgenini çektirmeye geldi. Özürlü çocuğun röntgenini çekmekte zorlanan personel anne ve babadan yardım istedi. Hastane çalışanları anne ve babanın özürlü çocuğun ayaklarından ve bacaklarından tutarak röntgen cihazının altına koymasını istedi. Eşler çocuğu hastane personelinin istediği şekilde cihaza koydu. Tam bu sırada röntgen cihazı anne Emine Kulan'ın üstüne düştü.

anne.20130529075046.jpg

Hayatını kaybeden Emine Kulan

Röntgen cihazının altında kalan anne Kulan ağır yaralandı. Ağır yaralanan anne aynı hastanede ameliyata alındı. Anne Kulan hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı. Talihsiz olayı öğrenen Kulan'ın yakınları hastaneye akın etti. Yakınlarının hastane personelinden şikayetçi olması üzerine hastaneye olay yeri inceleme ekibi geldi. Hastaneye gelen olay yeri inceleme ekibi olay yerini inceleme başlattı.

KOCASI KONUŞTU

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çocuğunun röntgenini çektirmeye çalışırken röntgen cihazının altında kalarak hayatını kaybeden Emine Kulan'ın imam nikahlı eşi dehşet anları anlattı.

YARIM SAAT MÜDAHALE EDİLMEDİ

Olay anında eşiyle birlikte olan koca Çetin Keskin, talihsiz olayı şu şekilde anlattı: "Bugünki olay hastaneye gitmemizle başladı. Hastanede film çektirirken eşim röntgen cihazının arasına sıkıştı. Eşime yaklaşık yarım saat müdahale edilmedi. Eşime müdahale etmeye gelen hasta bakıcıları geç geldi. Hasta bakıcıların kurtarma malzemeleri eksikti. Eşime yarım saat yattığı yerde müdahale edildi. İhmallerden dolayı eşimi kaybettim. Bu hiç kimsenin umurunda olmadı. Hastanenin ihmali çok büyük boyutta."

"PERSONEL YETERSİZ OLDUĞU İÇİN BİZDEN YARDIM İSTEDİLER"

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde radyoloji servisinde personel yetersizliği olduğu için çocuğunun filmi çekilirken kendilerinden yardım istediğini iddia eden Keskin, "Röntgen odasında 1 personelden başka personel yoktu. Hastane personeli çocuğu tutmanız gerekiyor dedi. Biz de tutmak zorunda kaldık. Görevli, eşimin orada olduğunu göre göre filim çekme zorunluluğu buldu ve bunun sonucunda eşimi orada sıkıştırmış oldu" dedi.

Gazetecilerin "bundan sonra hukuki bir süreç izleyecek misiniz" sorusunu Keskin, "Hakkımı arayacağım. Davacıyım. Elimden ne gelirse yapacağım. Başka insanların da mağdur kalmaması için davacı olacağım" diye cevapladı.