Şayet imlant tedavisi yaptırmayı düşünüyorsanız, lazerli yöntemi tercih edin. Zira bu yöntem, dişin doğal olmasını sağlıyor.
Abone olKaybedilen doğal diş yerine ''implant'' denilen yapay dişin yerleştirildiği tedavide, lazerle işlenen diş kökü başarıyı artırıyor.
Meffert İmplant Enstitüsü Başkanı Ali Arif Özzeybek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, implantı çeneye bağlayan ve üzerine yapay dişin oturduğu ''abutment'' adı verilen yaklaşık 2,5 milimetrelik dayanak bölümünün artık lazerle işlendiğini söyledi.
Dayanağın lazerle işlenmesi sayesinde diş etinin implanta daha sıkı bağlandığını anlatan Özzeybek, şu bilgileri verdi:
''Doğal ve sağlıklı bir diş, ağızda diş etine sıkı sıkıya tutunmuş durumdadır. Böylece dişin oturduğu noktada yiyecekler diş etinin içine kaçmaz. Kullandığımız yaygın implantlarda bu doğallık yakalanamıyor. İmplant oturttuğumuz noktada diş etine sıkı sıkıya bağlanmadığı için içeriye yiyecekler kaçabiliyor. Bu da implantın zamanla diş etinden çekilmesine ve estetik sorunlara yol açıyor. Lazerle işlenen implant dayanağında ise artık bu sorunlar görülmüyor. Epitel doku burayı kaplayarak tutunuyor. Böylece hem implantın ilerde çekilme sorunu olmuyor hem de estetik açıdan görünüm bozulmuyor.''