BIST 10.883
DOLAR 32,73
EURO 35,48
ALTIN 2.491,39
HABER /  GÜNCEL

IMFden Türkiyeye uyarı

IMF, stand-by anlaşmasının yerine getirilecek program konusunda hızlı bir karar verilmesini istedi.

Abone ol

IMF Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni, sona eren stand-by anlaşmasının yerine getirilecek program konusunda hızlı bir karar verilmesini istedi. Giorgianni, karar olmamasının yatırımcılar arasında belirsizliği artırdığını belirterek “Karar ne kadar erken verilirse o kadar iyi olur" dedi.

Ekonomi gazetesi Financial Times, stand-by anlaşmasının sona erdiğine dikkat çekerken yerine neler konulacağı konusunda henüz resmen bir karar açıklanmadığını, bunun da yatırımcıları kaygılandırdığını belirtti. Gazete, bu konudaki haberinde IMF Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni’nin açıklamalarına da yer verdi.

TÜRKİYE BAZI ALANLARDA ÇOK İYİ PERFORMANS GÖSTERDİ

İngiliz gazetesine konuşan Giorgianni, Türkiye’nin bazı alanlarda başlangıç hedeflerine göre çok iyi bir performans gösterdiğini belirterek örnek olarak GSYİH, kamu finansmanı, borç oranları ve rezervleri saydı.

Giorgianni, hedeflerin gerçekleşmesi için hükümet ve Merkez Bankası yetkililerinin çok çalıştığını, yapılan çalışmaların bir kısmının “sahne arkası"nda yapıldığını da söyledi.

HIZLI KARAR VERİLMELİ

Stand-by anlaşmasının yerine getirilecek düzenlemenin ne olursa olsun Türkiye tarafından geliştirileceğini belirtirken de bu konuda hızlı bir karar verilmesini istedi.

Giorgianni, karar olmamasının yatırımcılar arasında belirsizliği artırdığını belirterek “Karar ne kadar erken verilirse o kadar iyi olur" dedi.