BIST 10.343
DOLAR 32,66
EURO 35,07
ALTIN 2.443,23
HABER /  GÜNCEL

IMF Türkiyeye tarih verdi

IMF'nin açıklamasına göre 28 Temmuz'da 3. ve 4. gözden geçirme görüşülecek.

Abone ol

Uluslararası Para Fonunun (IMF) karar makamı olan İcra Direktörleri Kurulunun, Türkiye ile olan stand by düzenlemesinin 3 ve 4. gözden geçirmelerini ele almak için, 28 Temmuz'da toplanacağı açıklandı.

IMF Dış İlişkiler Direktörü Mesud Ahmed, IMF merkezinde düzenlediği brifingte, ''IMF İcra Direktörleri Kurulunun, Türkiye'nin programının 3 ve 4. gözden geçirme dönemlerini ele almak üzere, 28 Temmuz'da toplanması öngörülüyor '' dedi. İcra Direktörleri Kurulunun, beklendiği gibi bu iki gözden geçirme dönemini sonuçlandırması durumunda, Türkiye'ye toplam 1,7 milyar doların üzerinde iki kredi dilimini serbest bırakılacak. İsrail- Lübnan krizine de değinen Ahmed, bu çatışmanın küresel petrol ve finans piyasalarına etkisinin şimdiye kadar sınırlı olduğunu söyledi.

Mesud Ahmed, krizin ne kadar sürecinin bilinmemesinden dolayı bölge ekonomilerinin görmekte olduğu zararın henüz ortaya çıkmadığını, ancak insani kayıpların yanında maddi zararının da kayda değer miktarda olmasının beklendiğini bildirdi. Ahmed, zamanı geldiğinde Lübnan'nın yardım için İMF ye başvurması durumunda bunun değerlendirileceğini belirtti.