'İmar Barışı' ile 31 Aralık 2017'den önceki yapılara af getirileceği belirtilen düzenlemeyi fırsat bilen uyanıklar olmadık yerlere hemen duvar yapıp İmar Barışına başvurdu. Ancak bu uyanıklar tek tek ortaya çıkarılıyor.
Abone olTRABZON'da 'İmar Barışı'nı fırsat bilen kişilerin yeni inşa edilen kaçak yapıları 31 Aralık 2017'den önce yapılmış gibi gösterdiği ve 'yapı kayıt belgesi' alan 29 kişinin gerçek dışı beyanda bulunduğu belirlendi.
Kimi yaylacıların ise kaçak yapılarını düşük 'yapı kayıt belgesi' bedeli ödemek için kulübe ve barınak gibi 'basit tarımsal yapı' gösterdikleri de ortaya çıkarıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, belgelerini iptal ettiği kişiler hakkında suç duyurusunda bulunup, kaçak yapıların yıkımı için işlem başlattı.
İmar Barışı düzenlemesi ile özellike Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki yaylalarda inşa edilen ve yıkım kararı verilen kaçak yapıların sahipleri harekete geçmişti. Kaçak yapı sahipleri 'yapı kayıt belgesi' almak için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine başvuru yaptı.
5 YIL HAPİS CEZASI VAR
Doğu Karadeniz'de, 'İmar Barışı'nı fırsat bilen bazı kişilerin yaylalarda inşaatına başladığı betonarme kaçak yapılar da takibe alındı. Ekipler, yeni kaçak yapılarla ilgili tutanak tutarak, başladıkları yıkımları sürdürüyor. Uyarılarda, 'İmar Barışı' düzenlemesinin 31 Aralık 2017 tarihinden önceki yapıları kapsadığı belirtildi. Bu tarihten sonra imar mevzuatına aykırı olarak inşa edilen yapılar için sahiplerine 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası öngören yasal işlem başlatılacağı duyuruldu.
TAKİPLER DEVAM EDECEK
Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Süleyman Gün, kent genelinde 138 bin kişinin 'İmar Barışı'na başvuru yaptığını belirterek, başvuruların sürdüğünü söyledi. Doğu Karadeniz'de özellikle yayla alanlarında daha fazla 'yapı kayıt belgesi' verildiğini kaydeden Gün, uyanıklara yönelik takiplerinin devam edeceğini söyledi.