BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

İmam-Hatipler iftarda buluştu

İmam-hatip camiası, ÖNDER’in geleneksel 48. iftarında bir araya geldi

Abone ol

. İmam hatip lisesi mezunları ve mensupları, hem Ramazan’ın manevi havasını birlikte soludu hem de hasret giderdiler. İftardan sonra düzenlenen programda konuşan Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, “Katsayı uygulamasına son verilerek mağduriyet ortadan kaldırılmalıdır. Bunu yapmak iktidarların görevidir. Eninde sonunda yapılacaktır. Ama şimdi öyle görülüyor ki bu değişikliğin yolu YÖK’ü yeniden dizayn etmekten geçiyor” diye konuştu.

İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği(ÖNDER)’nin geleneksel 48. iftarı İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Sütlüce’deki binasında gerçekleştirildi.
Ezanın okunmasına kısa bir süre kalırken Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programa yoğun ilgi gösterildi. Ezanın okunmasıyla dualarla yapılan iftar ardından yine yapılan yemek duasıyla devam etti. İftarın ardından okulun modern konferans salonunda bir program düzenlendi. ÖNDER Genel Başkanı Yusuf Ziayettin Sula yaptığı açılış konuşmasında derneğin faaliyetleri hakkında davetlilere ve üyelere bilgi verdi. ÖNDER’in desteği ile yurtdışında okuyan öğrenciler hakkında da bilgi veren Sula, katılımcılardan zekatlarını bu öğrencileri desteklemek üzere ayırmalarını talep etti.


ATA ÖZER: İHL’LİLERE HER ZAMAN KAPIM AÇIK OLACAK
Programda kısa bir konuşma yapan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, kendisinin de imam hatip kökenli olduğunu yıllarca çeşitli imam hatip okullarında yöneticilik yaptığını hatta 33 yıl emek verdiği milli eğitim camiasında bu kimliğinden dolayı horlandığını söyledi. Bugün ise kendisini il milli eğitim müdürlüğüne layık gören üstün insanların tercihleri doğrultusunda Allah’ın kendisine İstanbul’da milli eğitim müdürlüğü makamına oturmayı nasip ettiğini kaydetti. İmam Hatip camiasına kapılarının sürekli açık olduğunu belirten Ata Özer, “Mezun olduğum mensup olduğum İmam Hatip camiasına kapımın her zaman açık olduğunu her zaman bu camiayı kucaklayacağıma hepinizin huzurunda burada söz veriyorum.”dedi.


PROF. AYHAN: İHL’LER MODEL EĞİTİM KURUMLARIDIR
YÖK üyesi Prof. Dr. Halis Ayhan ise yaptığı konuşmada Kayseri İmam Hatip Lisesi’nden 1962 yılında mezun olduğunu hatırlatarak bütün hayatı boyunca bu okulda öğretilen doğruların ve değerlerin kendisine rehberlik ettiğini ifade etti. Ayhan, “İmam Hatip Liseleri her kim ne derse desin taassuptan, hurafeden, batıl inançtan uzak Allah’ın buyurduğu yüce dinimizin değerlerini öğretemeye çalışan numune alınması gereken örnek öğretim kurumlarıdır. Ben mukayeseli eğitim uzmanı olarak altını ısrarla çizerek söylüyorum ki bu okullar milli, mahalle, dünyevi mahiyet taşıyan bir öğretim kurumudur. Politik ortamda yanlış anlayanlar doğru göremeyen bilgi kirlenmesi ile olayları doru okuyamayan aydınlarımız eğitim yöneticilerimiz ve üniversitedeki meslektaşlarımızın hakikat konusundaki kafa karışıklıkları bu güzel kurumlara yanlış bakmalarına sebep oluyor. Birçok gerçeği görmezken bir takım küçük ayrıntılardan genelleme çıkarıyorlar” şeklinde konuştu. Prof. Ayhan, İmam Hatip okullarının niceliklerinin milletimizin isteği doğrultusunda belirlenmesi gerektiğini kaydetti.


PROF. KUZU: MAĞDURİYE YÖK’TE DEĞİŞİMLE AŞILIR
Bir selamlama konuşması yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu ise İmam Hatip okullarına katsayı eşitsizliği ile büyük bir haksızlık yapıldığının artık herkes tarafından bilindiğini belirterek, “Bu haksızlık ortadan elbet kaldırılacaktır. Çünkü dünyada böyle bir haksızlık yok. Ama bu YÖK’te yeni bir dizayn olmadan zor gözükmektedir. YÖK’te dizayn olmadan düzenlemeler hukuki açıdan çıkmaza giriyor. Bu haksızlık giderilecek kimsenin kaygısı olmasın ama bu hükümet çözer ama başka hükümet çözer...”dedi.
Programda ÖNDER eski Başkanı İbrahim Solmaz, WONDER Başkanı Yusuf Kara, İlim Yayma Cemiyeti Genel Müdürü İsrafil Kışla, Ensar Vakfı Başkanı Ahmet Şişman, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da birer konuşma yaptılar.


YOĞUN KATILIM
iftara ÖNDER Yönetim Kurulu Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Genel Müdürü, BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, TİYEMDER Başkanı Selahattin Yazıcı, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ünal Mamur ve çok sayıda imam hatip mezunu ve mensubu iştirak etti. İftar yemeğinin katılan davetliler İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi binasına hayran kaldılar.