Eminönü'nde bulunan imalathaneler 9 trilyon harcanarak yapılan İkitelli Organize Sanayi Sitesi'ne gitmiyor.
Abone olİstanbul Valiliği'nin 'tarihi yarımada'yı turizm bölgesi ilan etmesine karşın belediye, rant alanından vazgeçmek istemiyor.
Eminönü ilçesinde bulunan imalathanelerin, 9 trilyon lira harcanarak yapılan İkitelli Organize Sanayi Sitesi'ne taşınması konusundaki tartışmalar bitmiyor. İstanbul Valiliği'nin ''tarihi yarımada'' yı turizm bölgesi ilan etmesine karşın belediye, rant alanından vazgeçmek istemiyor.
İstanbul Ayakkabı ve Malzemeleri Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Göl , esnafın İkitelli'deki Organize Sanayi Sitesi'ne taşınmamasının tek nedeninin belediye olduğunu belirterek, belediyenin otopark, işgaliye vergisi gibi gelirlerden vazgeçmek istemediğini söyledi.
Siyasi hesaplar
Esnafın da artık İkitelli'ye taşınmak istediğini vurgulayan Göl, ''Fakat esnafta, 'Gideceksek hep birlikte gidelim, piyasamızı kaybetmeyelim' gibi bir düşünce var. Eminönü ve Gedikpaşa'da bulunan imalathanelerin ruhsatları yok, trafik keşmekeş, yangın merdivenleri yok. Ama belediye başkanı bütün bunlara karşın 'Burası benim bölgem, orası sizin bölgeniz' gözüyle bakıyor'' diye konuştu. Murat Göl, İkitelli'deki Organize Sanayi Sitesi'nin altyapı ve ulaşım sorunları olmadığını da bildirdi.
Türkiye Otelciler Birliği (TUROB) Özel Komiteler Başkanı Faruk Boyacı ise Eminönü'nün geleceğinin turizm ve ticaret olduğunu belirtti. Eminönü'nde 30 bin kişinin oy kullandığına dikkat çeken Boyacı, ''Seçmenlerin çoğu gelir düzeyleri çok düşük insanlar. Buradaki seçmeni bilinçlendirmek gerek. Çünkü belediyelerde kısa dönem çıkar hesaplarına dayanan siyasi anlayış mevcut'' dedi.
'İkitelli yetersiz'
Eminönü Belediye Başkanı Lütfü Kibiroğlu , mahalle aralarında açılan imalathanelere ruhsat vermediklerini belirterek, kendilerinin de imalathanelerin bölgeden gitmesini istediklerini söyledi. İkitelli Organize Sanayi Sitesi'nin bu imalathaneler için yetersiz olduğunu savunan Kibiroğlu, şöyle konuştu: ''Ben belediye başkanı olduktan sonra 2 bin imalathane buradan gitti. Bunların yalnız 400'ü İkitelli'ye gitti. Altyapı sorunları aşılmış olabilir, fakat İkitelli'de hâlâ bir ulaşım sorunu var. 30 metrekarelik yerlere 150 milyon lira kira ödüyorlar. İkitelli'nin başka bir yerinde bu paraya 100 metrekarelik yer kiralanır.''
Kaynak : Cumhuriyet