BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

İllegal yapılaşmaya izin vermedik

Çevre ve Orman Bakanı Pepe, "AK Parti döneminde ormanlarda illegal yapılaşma olmadı; dedi.

Abone ol

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, "AK Parti iktidarı döneminde ormanlarda illegal yapılaşma olmadı; yapmak isteyenlere de müsaade etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlığının bütçesi üzerinde söz alan Pepe, son 4 yılda yaptıkları çalışmaları anlattı.

Çevreyle ilgili konularda belediyelere yardım ederken parti ayrımı yapmadıklarını ifade eden Pepe, bu durumun AKP'nin yönetimdeki adaletini gösterdiğini söyledi.

Göreve geldiklerinde 3 ilde hava kalitesi izleme istasyonu bulunduğunu, bu yıl sonu itibariyle 81 ilde hava kalitesinin ölçülmeye başlanacağını belirten Pepe, vatandaşların internette bir "tık" ile yaşadığı yerin hava kalitesini öğrenebileceğini bildirdi.

Muhalefet milletvekillerinin, "Kanal B'yi susturmak için Patalya Oteli'nin ruhsatının iptal edildiği" yönündeki iddialarını da yanıtlayan Pepe, şunları söyledi:

"Bizim herhangi bir televizyon ve gazeteyi susturmak gibi bir niyetimiz olamaz. Biz basın özgürlüğünden, fikir özgürlüğünden, düşünce özgürlüğünden yanayız. Ancak eğer siz almış olduğunuz ruhsatı aşmışsanız, ihlal etmişsiniz, siz 'üniversite tesisi' diye aldığınız, 'eğitim yapacağım' diye aldığınız binayı otelcilik ve turizmde kullanıyorsanız, bakanlık olarak ne yapsaydık? Ne yapmamızı istiyorsunuz? Yaptığımız şey hukuka ve vicdana uygundur."

Pepe, AKP döneminde ormanlarda illegal yapılaşma olmadığını; yapmak isteyenlere de müsaade etmediklerini, bundan sonra da etmeyeceklerini belirterek, bir milletvekilinin orman yangınlarıyla ilgili yanlış rakamlar verdiğini söyledi.

"Kılavuzu karga olanın varacağı yer elbette ki düzgün değildir" diyen Pepe, rakamları örtmek gibi bir niyetlerinin olmadığını ifade etti.

Pepe, "Türkiye'de güzel şey yapıldığı zaman bundan iftihar etmemiz lazım. Türkiye büyüyor, birileri üzülüyor; Türkiye kazanıyor, birileri üzülüyor. Türkiye'nin ormanları artıyor, birileri üzülüyor. Milletle mutlu olmasını öğrenin" diye konuştu.