BIST 9.586
DOLAR 34,20
EURO 37,99
ALTIN 2.911,15

İlköğretimde türban krizi

İlköğretimde türban krizi

Şanlıurfa'nın hilvan ilçesindeki iki ilköğretim okulunda başörtü krizi çıktı. okula başörtülü geldikleri için bir aydır derse alınmayan öğrencilerin velileri, okul yönetimiyle görüşemledi. ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkilileri ise, kılık kıyafet yönetmeliği doğrultusunda hareket edildiğini ifade...

İlköğretimde türban krizi

Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesindeki iki ilköğretim okulunda başörtü krizi çıktı. Okula başörtülü geldikleri için bir aydır derse alınmayan öğrencilerin velileri, okul yönetimiyle görüşemledi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, kılık kıyafet yönetmeliği doğrultusunda hareket edildiğini ifade edip, kurallara uymayan kız öğrencilerin derslerde yok sayıldığını, konuyu yetkili mercilere aktardıklarını söyledi.

İlköğretimde türban krizi

Hilvan’da bulunan İlköğretim okullarında, yaklaşık 40 öğrenci okula türbanlı geldikleri gerekçesiyle derslere alınmıyor. Yaklaşık bir aydır, her gün türban takarak okula gelen yaşları 8 ile 13 arasında değişen kız öğrenciler, derslere bu şekilde giremeyince, yeniden evlerine döndü.

İlköğretimde türban krizi

Bazı kız öğrenciler bu şekilde derslere giremeyince okula girerken türbanlarını çıkarırken, bir çoğu ise türbanını çıkarmadı. Öğrenci velileri de, uzun süredir devam eden bu durum ile ilgili olarak okul idaresi, İlçe Milli Eğitim ve yetkililer ile yaptıkları görüşmede sonuç alamadı.

İlköğretimde türban krizi

Bir aydır çocuklarının eğitim hakkının elinden alındığını ileri süren bir grup öğrenci velisi, bugün beraberindeki türbanlı kızlarıyla birlikte öğrenim gördükleri Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu’na geldi. Burada toplanan yaklaşık 20 kız öğrenci ve velisi, okul yönetimi ile görüşmek istedi. Polislerin de önlem aldığı okula giren öğrenci ve veliler, yöneticilerin bulunduğu binaya gitti. Ancak okul yöneticileriyle görüşemediler.