BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,05
ALTIN 2.836,25

İlk kez yayınlanan inanılmaz kareler

İlk kez yayınlanan inanılmaz kareler

Yazar ömer hakan özalp'ın hazırladığı istiklal marşı şairi mehmet akif ersoy’un gurbet mektuplarını ve orijinal fotoğraflarını içeren firaklı nameler adlı kitap timaş yayınlarından piyasaya çıktı. kitapta mehmet akif ersoy'un gurbetten kızına, damadına ve torununa yazdığı satırlara ve çok özel hiç...

İlk kez yayınlanan inanılmaz kareler

Yazar Ömer Hakan Özalp'ın hazırladığı İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un gurbet mektuplarını ve orijinal fotoğraflarını içeren Firaklı Nameler adlı kitap Timaş yayınlarından piyasaya çıktı. Kitapta Mehmet Akif Ersoy'un gurbetten kızına, damadına ve torununa yazdığı satırlara ve çok özel hiç görülmemiş fotoğraflara yer verilmiş.

İlk kez yayınlanan inanılmaz kareler

Mehmet Akif Ersoy’un kızları Feride ve Suad
Mehmet Akif’ten kızı Suad Hanım’a…
“… Nasıl oruç tutuyor musun, yoksa güzel güzel yiyip içiyor musun? Tahir geçen sene bütün Ramazan’ı tuttu. Emin Mısır’a geleli beri Ramazanları tamamıyla oruçlu geçiriyor. Annen Allah nasip ederse Nisanda İstanbul’a gelmek istiyor. İnşallah bir mani zuhur etmez de hem altı ay kadar tebdil-i hava etmiş, hem kızlarını, torunlarını görmüş olur. Tabiî sen de bir ay olsun kendisinin yanında oturuşun değil mi?”

İlk kez yayınlanan inanılmaz kareler

Mehmet Akif Ersoy’un oğlu Tahir bey
Kızı Suat Hanıma yazdığı mektuptan; bir bölüm… “
.. Tahir’in mektubundaki tasvir çok hoşuma gitti. Okur eğlenir, diye aynen istinsâh ederek validene de gönderdim. Evet, validen şimdi İstanbul’da validene gönderdim. Evet, validen şimdi İstanbul’da bulunuyor. Beş senedir gitmedi, hususiyle ablanın hem işleri, hem halleri pek perişan olduğu için her türlü fedakarlığı sineye çekerek yolladım…”

İlk kez yayınlanan inanılmaz kareler

Mehmet Akif Ersoy’un Kahire'e çekilmiş ve arkasında “evvela Ferdâ Kadın’a, sonra babasına, daha sonra annesine (…) Şaban 347, Ferda Kadın’ın dedesi Miehmet Akif” yazılı bir fotoğraf…