BIST 10.314
DOLAR 32,69
EURO 35,16
ALTIN 2.450,24
HABER /  GÜNCEL

İlhan Selçuk bakanı kızdırdı

İlhan Selçuk'un yazısı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım kızdırdı. Bakan, İlhan Selçuk aleyhinde tazminat davası açtı.

Abone ol

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Bu İş Şirazeden Çıkıyor..." başlıklı köşe yazısında, "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" iddiasıyla yazıyı kaleme alan İlhan Selçuk ve Cumhuriyet Gazetesi aleyhine 20 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

Yıldırım'ın avukatı Ali Özkaya tarafından açılan davanın dilekçesinde, söz konusu köşe yazısında, "Şimdi bu köşede 21 Ocak 2003 günlü yazıyı okuyabiliriz... AKP hükümetinde en önemli üç bakanlık, yolsuzluk suçlamasından sanık üç kişinin elinde. Enerji Bakanlığı, zanlı Hilmi Güler'in elinde. Ulaştırma Bakanlığı, zanlı Binali Yıldırım'ın elinde. Maliye Bakanlığı, zanlı Kemal Unakıtan'ın elinde. Üç stratejik bakanlık, yolsuzluk sanıklarının avuçlarının içinde..." şeklinde ifadelere yer verildiği belirtildi.

Dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Bakan Binali Yıldırım ile ilgili olarak hiçbir cezai takibat, dava bulunmamaktadır. Bırakınız sanık olduğu ceza davasını, hakkında hazırlık soruşturması dahi yoktur. Müvekkilimin itibarının, şeref ve onurunun bu şekilde gerçek dışı isnat ve iftiralarla karalanması hukuka aykırı bir davranıştır ve müeyyidesi vardır."