BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

İlginç ölüm Meclis gündeminde

Melih Gökçek’in dağıttığı 25 kuruşluk toplardan birini kapma yarışında fenalaşıp ölen genç Meclis gündeminde..

Abone ol


ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yardım olsun diye dağıttığı plastik toplardan birini kapabilmek için girdiği kalabalık içinde ezilen ve fenalaşarak ölen 16 yaşındaki gencin dramı; Meclis gündemine getirildi. CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl; “Bu çirkin uygulama yasalara uygun mu? Kaç paralık top dağıtılıyor” diye İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a soru önergesi verdi. Bingöl, bu olayla ilgili olarak Gökçek hakkında soruşturma açılıp açılmayacağını da sordu.

İZDİHAM OLUYOR
Bingöl, belediyenin sadaka dağıtır gibi dağıttığı malzemelerin ve gıda ürünlerinin artık, yurttaşların canına mal olmaya başladığına işaret ederek, “yolun orta yerinde araçlardan fırlayarak yapılan bu dağıtım nedeniyle vatandaşlar arasında bıçaklı ve silahlı yaralanma olayları, tartışmalar, trafik kazaları ve kargaşa meydana gelmektedir” dedi.

25 KURUŞLUK TOP UĞRUNA ÖLDÜ
Bingöl, sadece 25 kuruşluk plastik topların varoş semtlerinde dağıtıldığını da anımsatarak, şunları söyledi:

“Bu dağıtımlar sırasında gençler arasında münakaşalar çıkmış, falçatalar çekilmiş ve yaralanmalar meydana gelmiştir. Olaylara veliler de karışmış ve silah çekmeye kadar varan kavgalar olmuştur. Basit bir plastik top için yurttaşlarımız birbirine düşürülmüştür. Yine dağıtım sırasında 16 yaşında bir gencimiz izdiham sırasında fenalaşarak yere düşmüş ve hayatını kaybetmiştir. Bir başka vatandaşa da konvoydaki araç çarpmıştır. Melih Gökçek, kaybedilen canlara bir oy karşılığı sadece seyirci kalmaktadır”

Bingöl, soru önergesinde ne kadar top dağıtıldığını, maliyetlerini ve bu uygulamanın doğru olup olmadağını sorarken, Melih Gökçek hakkında bir soruşturma yapılıp yapılmayacağı sorusunu da Bakan Atalay’a yöneltti.