Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik haberlere tepkili..
Abone olÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ''Yatarak Tedavi Gören Hastalara Kullanılacak Tıbbi Malzemelerin ve İlacın Hastaneler Tarafından Karşılanmasına Dair Tebliğ''le ilgili olarak, ''Genelinde birçok üniversite hastanesinde ve devlet hastanelerinde problem yaşanmıyor'' dedi.
SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ
Bakan Çelik, 1 Ocaktan itibaren yürürlüğe giren ''Yatarak Tedavi Gören Hastalara Kullanılacak Tıbbi Malzemelerin ve İlacın Hastaneler Tarafından Karşılanmasına Dair Tebliğ''in tartışıldığını, ancak uygulamanın bütün hastalara bir norm ve standart birliği getirdiğini, hastanın her hastaneye gidebildiğini, her hastaneden ilacını alabildiğini bildirdi.
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
Türkiye'de 18 yaşın altında 24 milyon 300 bin nüfus var. Düzenlemeyle bu nüfus direkt olarak genel sağlık sigortası kapsamına alınıyor. Çok önemli bir rakam. Nüfusun üçte birinin biraz üzerindeki bir oran, genel sağlık sigortası kapsamına alınıyor. Asgari ücretin 3'te birinden daha az gelir olan vatandaşlarımız, direk olarak genel sağlık sigortası kapsamına alınıyor. Zaten prim ödeyen vatandaşlarımız da bundan yararlanıyor. Bu düzenlemeler son derece önemli. Lafta sosyal devlet değil, özde ve icraatta sosyal devlet olma özelliklerimizi yaşamanız ve yaşatmanız gerekiyor. Önemli açılımlar yapmaya devam edeceğiz.''
GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİ
Faruk Çelik, SSK'dan emekli olan yaklaşık 4,5 milyon vatandaşa karşı ''ayıp bir uygulama olan'' sağlık karnesini, yılbaşından itibaren çöpe attıklarını, yerine kimlik kartıyla hastanelerde muayene olabilme imkanı sunduklarını belirtti. Raporlu olan vatandaşın geçici iş göremezlik ödeneği almak için SSK'larda kuyruğa girmek zorunda kalmasından da yakınan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: ''O kuyruğa giren birisi olarak biliyorum; hasta olarak bir hafta rapor alan vatandaş, yeniden bir hastalığa yakalanma pahasına ödeneği almak için kuyruğa giriyor. Bu uygulamayı da 18 Ocak 2008 itibariyle sonlandırıyoruz.
Vatandaşlarımız artık PTT Bank'a gidip, geçici iş göremezlik ödeneğini alacak. Artık kuyruklar da bu şekilde ortadan kalkmış olacak. BAĞ-KUR'luların da vergiyle ilgili tüm işlemleri sosyal güvenlik kurumundan görülecek. Ama şimdi de başka sorunlar var. Emekli olmak isteyen vatandaş 5-6 ay bekliyor ve emekli olamıyor.
3 ay, 5 yıl, 7 yıl başka başka yerlerde çalışmış. Toplamada bir sürü sıkıntı oluyor. Hayatın içinden geldiğimiz için bunları biliyoruz. Bu sorunların çözümünü de bir bir takvime bağlamış durumdayız. Bunlardan tek amacımız vatandaşımızın mutluluğu. Çekirge Devlet Hastanesinin kazan dairesinden acil servisine, polikliniklerden hasta odalarına kadar birçok bölümünün yenilendiğini belirten Çelik, ''hastaneye rekabet ortamı içinde adeta özel hastanelerle yarışırcasına çok önemli fiziki değişiklikler kazandıran'' herkese teşekkür etti.