BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

İktidar ve muhalefet vakit geçiriyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin Zonguldak'ta düzenlediği mitinge katıldı. Mitinge yaklaşık bir saat geç kalan Kurtulmuş, iktidar ve ana muhalefete yüklendi.

Abone ol

 Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisince Zonguldak'taki Madenci Anıtı önünde düzenlenen ve yaklaşık 1 saat geç katıldığı mitingde yaptığı konuşmada, iktidar ve ana muhalefet partisinin milleti kamplaştırarak gerilim siyaseti yaptığını öne sürdü.

İktidar ve muhalefetin meydanlarda hiçbir anlamı olmayan sözlerle tahterevalli oyunu oynadığını, adeta dersi kaynattıklarını savunan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''Millete söyleyecek sözleri olmadığından vakit geçiriyorlar. Gerilim ve çatışma siyasetiyle bu millet yönetilmez. Ülkenin ihtiyacı olan gerçek özgürlükleri ne ABD, ne AB, yoksulluğu ve işsizliği de ne Dubai, ne de Havai modelleri sağlar. Ülkemizde 150'ye yakın büyük fabrika kapatılmış. Sanayide üretim yüzde 25 oranında düşmüş. 1 yıl içinde kapanan iş yeri sayısı yüzde 50 artmıştır. Temmuz ayından itibaren 1 milyon 154 bin kişi işsiz kaldı. Devletin görevi vatandaşa sadaka vermek değil, vatandaşı sadaka verir hale getirmektir. Memlekette kamu kesimi, özel sektör, belediyeler ve vatandaşlar borçlu durumdadır. 2 milyon 300 bin kişi de kredi kartı borçları nedeniyle bankaların kara listesindedir.''

EKONOMİK POLİTİKALAR

Saadet Partisi Genel Başkanı Kurtulmuş, Türkiye'de insanların işsiz olduğunu, gelir dağılımında da adaletsizliklerin yaşandığını iddia ederek, şunları kaydetti:

''Sayın Başbakan 'Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana, söylesem mi, söylesem mi' diyor, yiğidi kuru soğana kim muhtaç etmiş bunu söyleyin. Sayın Başbakan yol ve deniz bitmiştir, aslınıza dönün. IMF ile anlaşmazsanız destekçiniz oluruz. Ancak, 'seçimlerden sonra anlaşırız' diye düşünceniz varsa bu millet buna müsaade etmez. Millet seçimlerde iktidar ve ana muhalefet partisine sarı kart gösterecektir.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Genel Müdürü '1 ay sonra üretim hatları duracaktır' diyor. Mesele bu kadar açıktır. Türkiye'nin büyük fabrikaları durma noktasına gelmiştir. Son 2 yıl içinde tarım ürünleri para etmediği için 2 milyon insan da memleketlerini bırakarak büyük şehirlere göç etmiştir.''
ABD Başkanı Barack Obama'nın 5 Nisanda Türkiye'ye geleceğini vurgulayan Numan Kurtulmuş, şöyle dedi:

''Afganistan'a 33 bin askere ilaveten 17 bin asker daha gönderecekler. Öyle anlaşılıyor ki Afganistan'da artık 'Coni'ler fazla uğraşmasın diye, bizim Mehmetleri nöbete gönderecekler. Bu millet nasıl 1 Mart tezkeresinin geçmesine izin vermemişse, Türkiye'nin Afganistan'a asker göndermesine de asla izin vermeyecektir.''

Kurtulmuş, Zonguldakspor atkısı taktığı mitingde, partisinin Zonguldak belediye başkan adaylarını tanıtarak destek istedi.