BIST 9.900
DOLAR 34,12
EURO 38,10
ALTIN 2.870,35
HABER /  GÜNCEL

İkizlerden umut kesildi

Balıkesir'de, 4 gün önce kaybolan 10 yaşındaki 2 kuzeni arama çalışmaları sona erdi.

Abone ol

Bursa ve Çanakkale'den Savaştepe'ye gelen jandarma iz takip timlerine ait "labrador" cinsi eğitimli köpekler ile 100 kişilik destek kuvvet, gün boyu süren çalışmalardan bir sonuç çıkmaması üzerine çalışmalarına son verilerek bölgeden çekildi.

Savaştepe Jandarma Komutanlığı'nın olayla ilgili başlattığı soruşturmanın ise çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.

10 yaşındaki Tuğçe ve Büşra'nın aniden kaybolup sırra kadem basması, Savaştepelileri yasa boğarken, olay tüm Türkiye'de büyük yankı uyandırdı. Çocuklarından hiç haber alamayan acılı aileler ise perişan olurken, arama ve tarama çalışmalarının da olumsuz sonuçlanması var olan umutları biraz daha tüketti. Kayıp olayıyla ilgili üzüntü ve endişelerini ifade eden Karacalar halkı, Tuğçe ve Büşra'nın kaçırılmalarına bir anlam veremezken, çocukların organları için veya başka bir kötü niyetle kaçırılmış olabileceğini, ailelerin fakir ve gariban halleri sebebiyle de başka bir ihtimalin akla gelmediğini ileri sürdüler.

Köylüler, "Bu caniler mutlaka bulunmalı, burada herkes kan ağlıyor" diye tepki gösterdi. Karacalar Köyü ve Savaştepe İlçesi yöresinde olmadıklarına kanaat getirilen Tuğçe ve Büşra'nın bulunmasıyla ilgili başlatılan soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği açıklandı. Jandarma her türlü ihtimali değerlendirirken, istihbarat timleri de araştırmalarını genişletti.

İlköğretim 4. sınıfı öğrencisi Tuğçe Yıldırım ve Büşra Karabacak isimli 10 yaşındaki kuzenlerin fotoğrafları ve kimlik bilgileri tüm il ve ilçelerdeki güvenlik birimlerine geçilirken, çocukların akıbetiyle ilgili bilgi sahibi olanların en yakın jandarma veya polise bildirmesi istenildi.