BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

İkitellide inanılmaz saldırı

İstanbul İkitelli'de inanılmaz bir olay yaşandı. Kar maskeli bir grup müzikhollere saldırdı.

Abone ol
Küçükçekmece'de silahlı ve sopalı 30 kişilik bir grup, iki müzikhole baskın düzenledi. Müzikhollerin içini sopayla kullanılmaz hale getirdikten sonra molotof kokteyli atan ve dışarda parkedilmiş 2 aracı tahrip eden grup, olay yerine bomba süsü verilmiş pankart bırakıp kaçtı.


Edinilen bilgiye göre, Atatürk Mahallesi İkitelli Caddesi üzerinde bulunan ve Ali Baran adlı şahsa ait olduğu öne sürülen Çağla ve Aydınlar Demlen adlı müzikhollere, saat 21.30 sıralarında gelen 30 kişilik yüzleri maskeli bir grup, işyeri çalışanlarını silahla etkisiz hale getirdi. İşyerlerinde bulunan eşya ve araç gereci sopalarla tahrip eden şahıslar, yanlarındaki molotof kokteyllerini atıp dışarı çıktı. Şahıslar, müzikhollerin önünde parkeden bir cip ve otomobili de sopalarla tahrip edip kullanılmaz hale getirdi. Dükkanların karşısındaki tel örgülere "Pislik yuvalarını dağıtacağız-Cephe" yazılı bomba süsü verilmiş bir pankart da bırakan saldırganlar, olayın ardından yaya olarak kaçtı.


Atılan molotof kokteylleri yüzünden çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesi ile kısa sürede kontrol altına alınırken, olay yerine gelen bomba imha ekipleri, pankartın ucundaki paketlerden birini fünye ile patlattı. Diğer pakette kontrollü şekilde açıldı. Yapılan incelemelerde paketlerin boş olduğu anlaşıldı.


Olayın şokunu uzun süre üzerlerinden atamayan işyeri çalışanları, "Birden kalabalık bir grup içeri girdi. Başımıza silah dayadı. Dükkanın içini sopalarla dağıtıp molotof kokteyli attılar. Çok korktuk. Bizi öldürecekler sandık. Buralarda bu tür olaylar çok sık yaşanıyor. Yetkililerden gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz" diye konuştu.


Polis, kaçan saldırganların yakalanması için soruşturma başlattı. Çevrede yaşayan vatandaşlar, saldırıyı Ali Baran'ın hasımlarının gerçekleştirmiş olabileceğini söyledi.