BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,83
ALTIN 2.820,39
HABER /  DÜNYA

İkinci Keneddy mi?

Barack Obama'yı JFK'nin kızı babasına benzetti... Peki hangi açıdan?

Abone ol

ABD'de Demokratik Parti'nin başkan adaylığı için yarışan Illinois senatörü siyahi siyasetçi Barack Obama'nın (46) önceki gün Güney Carolina'daki ön seçimde rakibi Hillary Clinton'a 28 puan fark atarak ezip geçmesi siyasetin merkezi Washington kulislerinde, "İkinci Kennedy mi geliyor?" temalı polemiklere neden oldu. ABD siyasetinin hanedanlarından sayılan Kennedy ailesiyle Obama'nın adı başka bir gelişmeyle de beraber anılıyor. Demokratik Parti'nin liberel kanadının bayraktarlığını yapan Massachussetts Senatörü Ted Kennedy'nin başkanlık seçimi yarışında Barack Obama'ya destek vermeye hazırlandığı bildirildi.

Hillary'nin taktiği

Obama'ya yakın bir kaynak, bu yönde basında çıkan haberleri doğrulayarak, eski Başkan John F. Kennedy'nin ve eski başkanlık adayı Robert Kennedy'nin kardeşi Ted Kennedy'nin, Obama'ya desteğini açıklayacağını bildirdi. Ted Kennedy'nin Hillary Clinton'un izlediği olumsuz kampanya taktiklerinden hoşlanmadığı ve bu nedenle Barack Obama saflarına geçtiği belirtildi.
Washington merkezli politico.com adlı web sitesi de, senatör Ted Kennedy'nin eski Başkan Bill Clinton'ın karısı Hillary'yi desteklemesi yolundaki isteğini geri çevirdiğini duyurdu.

Babam gibi bir başkan

1963'te suikaste kurban giden Başkan John Kennedy'nin kızı Caroline Kennedy de Obama'ya desteğini açıkladı. Daha önce New York senatörü eski First Lady Hillary Clinton'ı desteklediği bilinen Caroline Kennedy, New York Times'a yazdığı "Babam gibi bir başkan" başlıklı makalesinde, "Şimdiye kadar beni, babamın insanlara verdiği ilham ve coşku gibi duygularla etkileyen bir başkan görmedim. Şimdi ilk kez öyle bir başkan olabilecek biri çıktı. Yalnızca benim için değil, bütün yeni kuşak Amerikalılar için. Senatör Obama, kendimize inanmamızı sağlayıp beraberce büyük işler yapabileceğimize inancımızı güçlendiriyor. Bana, ebeveynime ve onların torunlarına bu duyguyu veriyor" dedi.

Büyük fark sürpriz oldu

Hillary Clinton'ın ise Güney Carolina'da yenilgiyi beklediği ancak farkın bu kadar büyük olmasının kendisi için sürpriz oluşturduğu belirtildi. Gelecek hafta 22 eyaleti kapsayacak Süper Salı oylaması Hillary Clinton için büyük önem taşıyacak.

kaynak: Milliyet