BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

İkinci el satışları durdu!

Sıfır otomobillere uygulanan cazip kampanyalar ikinci el satışlarını durma noktasına getirdi.

Abone ol

Sıfır otomobillerde uygulanan cazip kampanyalar, 2. el otomobil piyasasını durma noktasına getirirken, 2. el otomobil sahipleri, araçlarını satabilmek için alıcıya vade uygulamaya başladı.

Sıfır otomobillerde uygulanan düşük faizli ve uzun vadeli kredi imkanları, 2. el otomobil piyasasını da durma noktasına getirdi. Trabzon'un Moloz Mevkii'nde her Pazar günü kurulan açık oto pazarında satışa sunulan 2. el otomobiller, düşük fiyatlarına rağmen yine de alıcı bulamıyor. Vatandaşın cazip ödeme imkanları nedeniyle sıfır otomobillere yöneldiğini belirten araç sahipleri, fiyatları birkaç bin YTL aşağıya çekmelerine rağmen, yine de alıcı bulamamaktan yakınıyor. Bazı araç sahipleri ise otomobillerini satabilmek için alıcıya vadeli satış yaptıklarını belirtiyor.

Daha çok yerli markaların satışa sunulduğu oto pazarında, yabancı marka otomobillere pek rastlanmıyor. Bu durum, yabancı otomobillerin 2. el piyasasının yerli otomobil piyasasından çok daha düşük seyretmesine bağlanırken, 2. el otomobil sahipleri, yaza doğru piyasanın hareketlenmesini beklediklerini kaydediyor