BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  POLİTİKA

İkinci 22 Temmuz mesajları

22 Temmuz'un yıldönümü. Balkondan yaptığı çok konuşulan o sözlerini unutmadı. Başbakan bakın neler söyledi?

Abone ol

Başbakan Erdoğan kaldığı yerde. "Durmak yok yola devam" dedi. Kendisine oy vermeyenlere el uzattı. 22 Temmuz seçimlerinin yıldönümünde geçen yılki konuşmanın benzerini yaptı..

"Bize oy vermeyenlerin de mesajını anlıyorum ve alıyorum" diyen Erdoğan herkesi kucaklama sözü verdi. Herkes için demokrasi ve adalet çabası içinde olacaklarının altını çizdi.

Kıbrıs sorusuna da değinen Erdoğan, muhalefetin "Kıbrıs'ı sattılar" sataşmasına siyasi ve ekonomik verilerle cevap verdi.
İşte Erdoğan'ın partisinin grup toplantısındaki konuşması..

KAZANAN İSTİKRAR VE GÜVEN OLMUŞTUR

Bugün 22 Temmuz. Milletin durmak yok yola devam dediği bir gün. 5 yıldır siyasi partinin icraatını onayladı. Halk iktidardan memnuniyetini ortaya koydu. Kazanan güven ve istikrar olmuştur.  Hatırlarsanız 22 Temmuz akşamı Genel Merkezimizin balkonundan yaptığım konuşmada bazı önemli noktalara dikkat çekmiştim.

OY VERMEYENLERİN MESAJINI ALIYORUM DEMİŞTİM

Bize oy vermeyenlerin de mesajını anlıyorum ve alıyorum demiştim. Bugün aynı noktadayız. İradelerini saygıyla karşılıyorum. Bütün vatandaşlarımız birdir, beraberdir. Onların derdi bizim derdimizdir. Herkesin tercihi önemlidir. Herkesi aynı şekilde kucaklıyoruz. Hep birlikte kazanacağız. Hep birlikte kazanamayan topluluklar hep birlikte kaybetmeye mahkum. Biz herkes için hukuk demokrasi adalet ve refah hayal ettik.

SORUNLARI HALININ ALTINA SÜPÜRMEDİK

Bazı meseleleri halının altına süpüren eski siyaset tarzını asla benimsemedik. Türkiye ne çektiyse halının altına süpürme siyasetinden çekmiştir. 
Türkiye sorunlarla yüzleşmezse büyüyemez. Ülkenin çözümsüz hiçbir meselesi yoktur Yeter ki birbirimize güvenelim. Aynı idealler etrafında birleşelim. Yeter ki şeffaf demokrasiye inanalım.  

TÜRKİYE GENİŞ BOYUTLU DEĞİŞİM İÇİNDE

Biz toplumsal ihtilaflardan beslenen siyaseti benimsemedik. İçe kapanmacı yaklaşımı savunsak AB katılım sürecinde olmazdık. Türkiye bazıları farkında olmasa da geniş boyutlu değişim yaşamaktadır. Yerleşik alışkanlıkları değiştirdik. Millet siyaseti tayin edecek iradeyi gösteriyor. Uzlaşma yüzde yüz olmaz. Kahır ekseriyetle uzlaşma olur. Geri vitese takacak halimiz yok.

İKTİDAR VE MUHALEFETTE EKSİKLİKLER VAR

Dünyanın hiç bir ülkesinde iktidarla muhalefet bu kadar kavgalı olmaz. İktidarın beyaz dediğine muhalefet sürekli kara demez. Demekki taraflarda eksiklikler var. Bir araya gelmeye kaçarsanız kusura bakmayın iktidar nereye kadar.   Halkta bütünleşme varsa mesele bitmiştinr. Biz buna bakarız. Kimse bu makamlarda kalıcı değildir.

KKTC BİZİM DAVAMIZDIR

20 Temmuz 1974'teki harekat büyük bir trajediye son vermiştir. Dünya bunu anlamalı anlamayanlar da er geç anlayacaktır bunu görüyorum. İki kesimli, siyasi eşitlik ve etkin garantörlükten asla ve asla söz konusu değildir

Bu çatının altından konuşuyorum. Sordum da özellikle 34. barış kutlamalarında onlar da olsun. İktidarıyla muhalefetiyle dünyaya bir mesaj verelim. Buradan bu tür değerlendirmeleri yaparak ahkam kesenler iyi bilmelidir ki aynı dili konuşmalıyız.  

Her zaman bir adım önde olmak barıştan, çözümden yana olmaktır. Oturduğun yerde durmak çözümsüzlüktür, barışa tehdit, özgürlükler karşısında olmaktır. Lafla bu iş olmaz. Biz çözüm istiyoruz. 

MUHALEFET KIBRIS İÇİN NE YAPTI

2004'teki referandumda KKTC cezalandırıldı, Rumlar ödüllendirildi. Böyle bir izolasyona göz yummak insanlık ayıbıdır. Annan tarafından hazırlanan rapor niçin sümen altında tutuluyor?Kıbrıs Türklerine verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz. Kıbrıs'ı satıyor dediler taviz veriyor dediler. Bütün bunları diyenler Kıbrıs'ta çözüm için ne yapmışlar? Sorunun cevabı yok. Çünkü varlık nedenleri çözümsüzlük.

NUTUK ATARAK OLMAZ

2002'de KKTC'de milli gelir sadece 4 bin 409 dolardı. Bugün milli gelir tam 14.047 dolara ulaşmıştır. KKTC'de ihracat 80 milyon doları aştı. 2002 yılında yatak sayısı 4493 adetti. Son 5 yılda  15.832 dolar oldu.

KKTC 6 ADET DIŞ TEMSİLCİLİK AÇTI

KKTC'de öğrenci sayısı 43 bine ulaştı. 24 bin nire 43 bin nire. Kıbrıs adasının genelinde su sıkıntısı var. Anamur'dan Kıbrıs'a 57 milyon metreküp su taşıyan denizaltı sistemini kuracağız.

KKTC bizim dönemimizde 6 adet dış temsilcilik açtı.  Nutuk atarak olmuyor. Milli menfaatleri koruyarak oluyor. Kıbrıs bizim milli davamızdır. Davamızı her ne olursa olsun taşımaya devam edeceğiz.

Tiyatro dünyanının duayenlerinden Suna Pekuysal, son zamanlarda yakalandığı hastalık neticesinde vefat etti. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz.