BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

İki lider Karayalçını dinlesin!

CHP ve DSP birlikteliği ağır ilerliyor. SHP'yi dikkate almayan iki lidere sitem eden Karayalçın'ın çağrısı var.

Abone ol

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'e çağrıda bulunarak, ''Biz içinde olsak da olmasak da lütfen bir araya gelin. Bunun için SHP olarak bizim yapabileceğimiz bir katkı olabilecekse bunu da düşünmeye, değerlendirmeye, tartışmaya hazırız'' dedi.

''SHP BU İTTİFAKI ÇOKTAN İNŞA EDERDİ''

Karayalçın, CHP ve DSP arasında 5 Mayıs günü başlayan ve ''SHP'nin çağrılmadığı ittifak görüşmelerinin çıkmaza girdiğini, bu durumun da halkın tepkisini çektiğini'' öne sürdü. SHP ve 10 Aralık Hareketi'nin içinde bulunmadığı bir birlikteliğin sol birliktelik olarak görülemeyeceğini söylediğini hatırlatan Karayalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

''CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal ve DSP Genel Başkanı Sayın Zeki Sezer'e de çağrıda bulunuyorum: Biz içinde olsak da olmasak da lütfen bir araya gelin. Bunun için SHP olarak bizim yapabileceğimiz bir katkı olabilecekse bunu da düşünmeye, değerlendirmeye, tartışmaya hazırız. Biz SHP olarak bu sürecin dışında kalarak mağdur edilmiş olabiliriz. Ama önemli olan Türkiye'nin mağdur edilmemesidir.''

Murat Karayalçın, bir başka soru üzerine ise bugüne kadar hiçbir siyasetçiye ''elimi tutun'' çağrısında bulunmadığını, ''el ele tutuşmayı'' önerdiğini söyledi.