BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

İki elektrik santraline kilit

Ak Enerji, Denizli'de bulunan iki elektrik santralinin kapatılmasına karar verdi.

Abone ol

Ak Enerji, Denizli'de bulunan Deba ve Tekirdağ'daki Mebal elektrik üretim santrallarının kapatılmasına karar verdi. Ak Enerji Elektrik Üretim A.Ş.den Borsaya yapılan açıklamalarda, şirket yönetim kurulu tarafından, Denizli Taşgeçit mevkiinde bulunan Deba Elektrik Üretim Santralı ile Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Mebal Elektrik Üretim Santralının zarar nedeniyle kapatılmasına oy birliğiyle karar verildiği bildirildi.

Açıklamalarda, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) alınan elektrik üretim lisanslarının iptal edilmesi için EPDK'ya başvurulmasına ve bu konularda işlem yapmak üzere Genel Müdürlüğe yetki verilmesinin de kararlaştırıldığı kaydedildi.

Denizli Basma ve Boya Sanayi A.Ş. (DEBA) Yönetim Kurulu Başkanı Esat Sivri, Ak Enerjinin, Denizli'deki elektrik üretimini durdurmasının ekonomik nedenlerden olabileceğini belirterek, ''Para kazansaydı, kapatılmazdı'' dedi.
Sivri, Ak Enerji Elektrik Üretim A.Ş.nin Denizli ve Tekirdağ'daki elektrik üretim santrallarının kapatılmasıyla ilgili kararını değerlendirdi.

DEBA'daki elektrik üretim santralının 15 megavat gücünde olduğunu ifade eden Sivri, ''Kapatma kararıyla ilgili bir bilgim yok. Herhalde doğal gazla ilgili bir süredir devam eden ve çözüm bulunamayan kavgayla ilgilidir. Kar eden bir işletme kapatılır mı? Para kazansaydı, kapatılmazdı'' diye konuştu.
   
Santralda bir süredir belli saatlerde üretim yapıldığını kaydeden Sivri, bundan sonra buhar ve kızgın yağda kullandıkları enerjiyi kendi imkanlarıyla üreteceklerini, diğer birimlerin enerji ihtiyacını ise Menderes Elektrik A.Ş.'den karşılayacaklarını ifade etti. Ak Enerjiden Borsaya yapılan açıklamada, Denizli'de bulunan DEBA ve Tekirdağ'daki Mebal elektrik üretim santrallarının kapatılmasına karar verildiği bildirilmişti.