BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22

İki dini iki milli bayram yeter!

Sizden istirhamım bana soyut kavramlarla hücum etmeyin. Ama varsa bir eleştiriniz de esirgemeyin.

Malum Ramazan ve Kurban Bayramlarımız Anadolu insanı için sılayı rahm ve selamlaşmak için bir fırsattır. Hele biri 3 gün, diğeri 4 günlük tatileri olması memurlar için ciddi bir nefes alışına neden oluyor.

İki de milli bayram da bize yeter, biri 23 Nisan TBMM bayramı, diğeri de 15 Temmuz Şehitleri anma ve zafer bayramı olsun.

23 Nisanı siyaset-meclis-vekil ekseninde bir haftalık bir kutlamayla parlamenter sistemimiz daha nitelikli vekillerle daha da saygın hale getirelim,

15 Temmuz'la da milli iradenin değerini ortaya koyan ve canlı bir tarih olan halk mücadelesini anlatan “şehitleri anma ve zafer bayramı” olsun, şehitlerimizin manevi huzurunda ayağa kalkabiliriz, ama onların ruhuna birer Fatiha ikram etmeyi de ihmal etmeyelim. İstiklal Marşımızın da bu törende şehitlerin şanına uyan diğer dörtlükler de yararlanalım kanaatimce.

“Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fada

Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şuheda

Canı cananı bütün varımı alsın da Hüda

Etmesin tek vatanımdan beni  dünyada cüda”


“Ruhumun senden ilahi şudur ancak emeli

Değmesin mabedimin görğsüne na-mahrem eli

Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli

Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli”


30 Ağustos Zafer Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet'in ilani hiç de halkın katılımıyla şanına yakışır kutlanmadı, halkın sahiplenmedi, bayramlara milli deseniz ne yazar, bazı şeyler kağıt üzerinde olmuyor.

Hele 1 Mayıs ve 1 Ocak zaten tamamen gereksiz tatiller olduğuna inananlardanım.  İkisi de ithal bayramlar, içinde kültürümüz yok, alıntı aldığımız toplumlara benzemekten de bıktık artık.

30 Ağustos'ta asker sivile hava atarcasına, gelişmiş zırhlı silahlarını çıkarıyordu, vatandaş bayramda ikinci sınıf olarak kalıyordu.

19 Mayıs'ta her seferinde kızlarımızı bir tarafını açmaya çalışıyorlardı, bir ay okullarda eğitim öğretim olmuyordu ve tuhaf tuhaf hareketlerle öğrencilerimiz rahatsız ediliyordu.

29 Ekim'de de Cumhuriyet Bayramı olarak halka sevgiremedik demekki tutmadı.

Her fırsatta bu bayramlar böyle sönük geçmemeli dediğimiz halde bir türlü aktif hale getirip halka mal edemedik.

Şimdi 23 nisan Bayramıyla meclisimizin önemini anlatırsak, 15 Temmuzla da halkın iradesinin karşısında hiçbir gücün dayanamayacağını rahatlıkla anlatabiliriz.

Şimdiye kadar bir derin akıl Kürtleri öldürerek kimi Türk milliyetçilerini arkasına aldılar, dindar insanlarımızı ezerek, laik vatandaşlarımızı yanına almaya çalıştılar ama 15 Temuzda halkımız bu oyuna “dur” dedi.

Sizden istirhamım bana soyut kavramlarla hücum etmeyin. Ama varsa bir eleştiriniz de esirgemeyin.

Saygılarımla.