BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

İİngiliz filmleri Anadolu sınavında

İngiltere’den Genç Filmler festivali, Anadolu’nun 10 şehrinde, sinemaseverlerle buluşuyor.

Abone ol

British Council’ın, Anadolu Kültür ve Kültürlerarası İletişim Derneği ile ortaklaşa gerçekleştireceği festival, 9-26 Aralık 2006 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Diyarbakır, Eskişehir, Samsun, Van, Kahramanmaraş, Gaziantep, Mersin, İzmir, Kayseri ve Malatya’yı kapsayan “İngiltere’den Genç Filmler” festivalinde, film gösterimlerinin yanı sıra her şehirde bir söyleşi seansı olacak.


Van ve Gaziantep’teki söyleşilere ‘Ölmüş Bir Koyunu Değerlendirmenin 37 Yolu’ (37 Uses For A Dead Sheep) filminin yönetmeni Ben Hopkins de katılacak. Tüm gösterimler Türkçe altyazılı ve ücretsiz.

Ben Hopkins

Kültürler arasında karşılıklı anlayışı ve ilişkileri güçlendirmek amacıyla 1940 yılından beri Türkiye’de de faaliyet gösteren British Council’ın düzenlediği “İngiltere’den Genç Filmler” festivalinde gösterilecek filmler ‘Güneşli Bir Günde’ (On A Clear Day), ‘Guantanamo Yolu’ (The Road To Guantanamo), ‘Ölmüş Bir Koyunu Değerlendirmenin 37 Yolu’ (37 Uses For A Dead Sheep), ‘Glastonbury’ (Glastonbury) ve ‘Bağdatlı Liberace’ (The Liberace of Baghdad).


Oldukça çarpıcı ve birbirinden farklı örnekler arasından özenle seçilmiş olan bu filmlerden bazıları İngiliz toplumunu, kültürünü ve siyasetini konu alırken, bazıları İngiliz yapımcıların gözüyle dünyaya daha geniş bir perspektiften bakıyor.


Filmler 9-10 Aralık’ta Diyarbakır Sanat Merkezi’nde, 11-12 Aralık’ta İzmir-Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi’nde, 11-12 Aralık’ta Van Devlet Tiyatrosu’nda, 12-13 Aralık’ta Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Sinema Anadolu’da, 15-16 Aralık’ta Gaziantep Üniversitesi Kütüphane Cep Sineması’nda, 16 Aralık’ta Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda, 18-19 Aralık’ta Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Prof. Dr. Osman Tekinel Konferans Salonu’nda, 18-19 Aralık’ta Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü Merkez Konferans Salonu’nda, 19-20 Aralık’ta Malatya İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde, 21-22 Aralık’ta Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Sinema Salonu’nda ve 25-26 Aralık’ta Kayseri Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi’nde izlenebilecek.

Her salonda filmler başlamadan önce, British Council tarafından İngiltere’nin en yeni ve yaratıcı video kliplerinden oluşan Antenna UK’den seçmeler de gösterilecek.

İngiliz yönetmenlerle yapılan röportajları da içeren Antenna UK, dünyanın pek çok ülkesinde British Council ofisleri kanalıyla dinlenmektedir.

ÖDÜLLÜ KISA FİLMLER...
Festival kapsamında, sinemaseverlerin özellikle ilgisini çekecek olan başka bir sürpriz de Mart 2006’da sonuçlanan “British Council DV333 Dijital Video Film Yarışması”nda ödül ve mansiyona layık görülen 10 yarışmacı tarafından çekilen kısa filmlerin de izleyicilerle paylaşılacak olması.

İZLEYİCİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK
Festivalde izledikleri filmlerle ilgili yorumlarını www.britishcouncil.org.tr adresinden ulaşabilecekleri yarışma formu ile birlikte gönderen izleyiciler arasında ilk üç sırayı alanlar ödüllendirilecek.

Festival, filmler ve yarışma hakkında detaylı bilgi için: www.britishcouncil.org.tr