BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Iıcak türbanı neden taktığını açıkladı

Herkes Nazlı Ilıcak'ı konuşuyor. ATV'deki Beyin Fırtınası programına ilk kez başı kapalı çıkarak herkesi şaşırtan Tercüman yazarı, neden türban taktığını açıkladı.

Abone ol

Toplumdaki kafa karışıklığını gidermeyi ve "Başörtüsü" ile "Türban" arasındaki farkı göstermeyi amaçladığını belirten Nazlı Ilıcak, şunları söyledi:

"Birçok kişi başörtüsüne türban diyor. Halbuki türban, benim taktığım. Türban kelimesini ilk defa üniversitelerde bir orta yol bulmak için İhsan Doğramacı sarfetmişti. 'Başörtüsü yasaksa bari genç kızlar türbanla üniversiteye girsin' demişti. Fakat daha sonra, halkta yaygın olan başörtüsünden, dininanç gereği başlarını örtenleri ayırmak için, laikçi kesim başörtüsünün belirli bir bağlanma şekline 'türban' demeye başladı.

'Biz başörtüsüne değil türbana karşıyız' diyerek keyfi uygulamaya gerekçe oluşturdular. İşte meramımı daha iyi anlatabilmek, türbanın ne olduğunu gösterebilmek için türban taktım. Türban, şapkaya benzer. Önden büzgülü bir bone şeklindedir; boyun kısmını ve yüzün ovalini kapamaz. Başörtüsünün ise çeşitli bağlanma biçimleri vardır. İster çenenizin altından bağlayın, ister başka türlü bir modeli seçin, bunun adı başörtüsüdür."

Kaynak: www.tercumangazete.com