BIST 9.891
DOLAR 35,35
EURO 36,47
ALTIN 3.013,76
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İHL Müfredatı Değişti

İmam Hatip'lerle normal liseler arasındaki farklılıklar yok ediliyor

Abone ol

İmam Hatip'lerle normal liseler arasındaki farklılıklar yok ediliyor. İmam Hatiplerin ders çizelgesi değiştirildi. İşte İHL'lerin yeni dersleri...
Yakup Bulut'un Haberi...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İmam hatip liseleri ve Anadolu İmam Hatip liselerinin ders programlarını değiştirdi. MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından ilan edilen yeni ders çizelgesinde, öğrencilerin genel liselerde uygulanan derslerden bir eksiği bırakılmadı.

Matematik, fizik, kimya, biyoloji, geometri, tarih, coğrafya gibi, genel liselerde 10, 11 ve 12. sınıflarda gösterilecek dersler, seçmeli ders olarak programa yerleştirildi. Öğrenciler liselerin 10, 11 ve 12. sınıflarında haftada 8 saat bu dersleri alarak, genel liselerden geri kalmaktan kurtarılacak. Uygulama Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) sorulan konuların tamamını tüm imam hatip öğrencilerinin görmesini sağlarken, halen Danıştay'da görüşülmeye devam eden "açık lise" uygulaması için de avantajlar getirecek. İmam hatipler birkaç fark dersini vererek, yeni açıköğretim lisesi yönetmeliği sayesinde, genel lise diplomasını kolayca alabilecek.

UYGULAMA SENEYE

Öğrencilerin 40'a çıkarılan haftalık ders saati içerisinde azaltmaya gitmesi de mümkün. İmam hatiplerde seçmeli derslerde, genel liselerin öğretim programları ve ders kitapları okutulacak. Alan derslerinden 9. sınıf Kur'an-ı Kerim ve Arapça derslerinin yeni programları hazırlanıncaya kadar eski hazırlık sınıflarının mevcut öğretim programları yeni ders saatleri esas alınarak zümre öğretmenler kurulunca hazırlanacak. Uygulama önümüzdeki yıl başlayacak. Bu yıl dört yıllık program dahilinde tüm liseler ortak sınıfı okuyor.

İşte yeni ders çizelgesi

Alan dersleri: Kuranı Kerim, Arapça, Temel Dini Bilgiler, Siyer, Fıkıh, Tefsir, Dinler Tarihi, Hadis, İslam tarihi, Kelam, Hitabet ve mesleki uygulama, Dil ve anlatım, Türk edebiyatı, Toplam.

Seçmeli dersler: Tarih, Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi, Coğrafya, Mantık, Psikoloji, Sosyoloji, Matematik, Geometri, Analitik Geometri, Fizik, Kimya, Resim, Müzik, Beden eğitimi.