BIST 9.774
DOLAR 34,05
EURO 37,85
ALTIN 2.797,95
HABER /  GÜNCEL

İHL kapanırsa Taliban gelir

Malezya öcüsüne karşı, Taliban öcüsü... Kim daha çok korkacak?

Abone ol

Anayasa tartışmalarının ardından başlayan 'mahalle baskısı' ve 'Malezya' benzetmelerine Diyanet'ten sorumlu Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu'nun açıklamalarıyla birlikte durum "öcüler yarışı" haline geldi.  Malezya öcüsüne karşı, Taliban öcüsü... Kim daha çok korkacak?

Peki Bakan Sait Yazıcıoğlu ne dedi: İşte o açıklamalar:

MALEZYA BENZETMELERİ

"Malezya'ya benzetilmesi Türkiye'yi aşağılamaktır. Türkiye'nin birikimini hafife almaktır. Bütün İslam ülkeleri Türkiye'deki modeli kendilerine örnek alırken, Türkiye'ye gıpta ile bakarken, AB ve ekonomi konusundaki gelişmeleri öve öve bitiremezken, kalkıp bu yakıştırmaları yapmak haksızlıktır. Yıllarca 'Türkiye İran mı olacak?' tartışması yaşandı. Şimdide Malezya benzetmesi, bunlar Türkiye'nin gücünü tanımamaktır. .

İHL KALKARSA TÜRKİYE AFGANİSTAN OLUR

Eleştiri yaparken insaflı olmak gerekiyor. Ben herkesi İmam Hatipleri eleştirirken dikkatli olmaya davet ediyorum. İmam Hatipler Türkiye'de önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Kalkıp bu okulları kaldırırsanız, o zaman Türkiye Taliban tipi yapıların üssü haline gelir. Afganistan'a döner. Bu yüzden eleştiri yaparken pozitif olmak gerekiyor. Başörtüsü konusunda aşağıda bir problem yok. Çocuklar kendi aralarında el ele sokakta birlikteler. Üst kademelerde problem yaratılıyor."

Kaynak: Bugün