BIST 9.002
DOLAR 34,19
EURO 37,06
ALTIN 2.977,29
HABER /  DÜNYA

İhanetin böylesi görülmedi Netanyahu'nun gözdesiydi...

Yolsuzluk suçlamaları nedeniyle köşeye sıkışınca Türkiye'ye iftira atarak kurtulmaya çalışan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya bir şok daha. Nisan ayında erken seçime gidecek İsrail'de Netanyahu'nun gözde kurmaylarından olan Adalet Bakanı Ayalet Shaked, Netanyahu'yu bıraktı kendi partisini kuruyor.

Abone ol

NİSAN'da erken seçime gitme kararı alan İsrail’de siyasette eşine az rastlanır ihanetlerden birine imza atıldı. Hakkındaki yolsuzluk suçlamaları nedeniyle oldukça sıkıntılı günler geçiren Binyamin Netanyahu’nun en sağlam kurmaylarından biri olan ve halen ülkenin adalet bakanı olarak görev yapan Ayalet Shaked, kendi partisini kurma kararı aldı.

 PARTİSİNİN ADI 'YENİ SAĞ' OLACAK... Netanyahu'nun en güvendiği isimlerden olan Shaked, yeni parti kurma kararı aldığını resmen duyurdu. Habayit Hayehudi isimli partiden ayrıldığını duyuran Shaked ile birlikte parti başkanı ve aynı zamanda Eğitim Bakanı olan Naftali Bennett’in de partinin kurucusu olarak yeni oluşumun temellerini atacağı açıklandı. Yeni partinin adının “Yeni Sağ” olacağı ifade edildi.

MUHAFAZAKAR LAİK SAĞ SEÇMEN... Netanyahu kabinesindeki sert açıklamalarıyla başbakanı en çok memnun eden bakanlardan biri olan Shaked’in yeni partisi ile muhafazakar ve laik sağ seçmenden oy toplamayı hedeflediği belirtildi. Düzenlenen basın toplantısı ülke gündemini değiştirdi.

NETANYAHU SUSKUN, PARTİSİ KUDURDU... Partisi Likud ile tekrar başbakan olmayı amaçlayan Binyamin Netanyahu, eğitim bakanı ve adalet bakanının bu açıklamasına dair henüz bir yorum yapmadı. Fakat Likud, “Onlara oy vermek demek İsrail’de yeniden bir sağ hükümetin seçileceğini garantilemek demektir” açıklamasını yaptı.

İsrail’de siyaset uzmanları Shaked ve Bennett’in yeni oluşumunun Likud’dan oy toplamayacağını aksine yakın zamanda Başbakan olmak için parti kuran eski genelkurmay başkanı Benny Gantz’tan oy alabileceğini öne sürdü.