Dünyanın en büyük taşımacılık şirketleri arasına giren İstanbul Deniz Otobüsleri, yeni bir yatırımla Umman'a açılıyor.
Abone olDünyanın en büyük taşımacılık şirketi haline gelen İDO, güçlü know-how’ını dünyaya taşıma hedefleri doğrultusunda önemli bir adım daha atarak, danışmanlık ve destek hizmeti sunmak üzere Umman Ulusal Denizcilik Şirketi’yle işbirliği protokolü imzaladı.
İDO Genel Müdürü Paksoy, Mısır ve Dubai’nin ardından Umman’la başlayan bu sürecin yeni ülkelerle devam edeceğini belirtirken, Umman Ulusal Denizcilik Şirketi CEO’su Mehdi Al Abdurwani, “Hedefimiz İDO gibi bir şirket olabilmek” dedi.
Son yıllardaki atılımlarıyla dünyanın en büyük taşımacılık şirketi ve önde gelen markalarından birisi haline gelen İDO, güçlü know-how’ını dünya açma, bilgi birikimi ve deneyimini yurtdışına taşıma hedefleri doğrultusunda önemli bir adım daha attı. İDO, daha önce Mısır ve Dubai ile başlatılan işbirliği girişimlerinin ardından, şimdi de Umman Ulusal Denizcilik Şirketi’yle (National Ferries Company) bir işbirliği protokolü imzaladı. Büyük ölçekli yatırımlarıyla filosunu hızla genişletmeyi ve kendi bölgesinde çok daha etkin bir şirket haline gelmeyi planlayan Umman Ulusal Denizcilik Şirketi, İDO’nun danışmanlık ve desteğiyle büyüyecek.
Danışmanlık yapacak
Uluslararası Feribot İşletmecileri Birliği’nin (Interferry) New York’ta düzenlenen toplantısında İDO Genel Müdürü Dr. Ahmet Paksoy ile Umman Ulusal Denizcilik Şirketi CEO’su Mehdi Al Abdurwani’nin imza altına aldıkları işbirliği protokolü kapsamında, İDO, personel eğitiminden satış ve pazarlama yöntemleri oluşturulmasına, kalite yönetim sistemleri geliştirilmesinden sosyal sorumluluk projelerine varıncaya kadar çeşitli alanlarda Umman şirketine danışmanlık ve destek hizmeti sunacak.
Sektörün yükselen yıldızı
İmza töreninde bir konuşma yapan İDO Genel Müdürü Paksoy, filo büyüklüğü ve çeşitliliği, tecrübeli personeli ve bilgi birikimi, müşterilerine sunduğu hizmet kalitesiyle uluslararası sektörün yükselen yıldızı haline gelen İDO’nun, yolcu ve araç taşıma alanında dünyanın en değerli markalarından birisi olduğuna dikkat çekti.
İDO’nun kendi alanındaki bilgi birikimi ve tecrübesini dünyaya açmak, sahip olduğu know-how’ı ihraç etmek yönündeki çalışmalarının etkin bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Paksoy, bu açılımın; ortaklık, danışmanlık, eğitim, teknik destek, işletme ve uygulama planları, işletim sistemleri gibi alanlarda hizmet sunmak şeklinde olmasının planlandığını belirtti.
Protokol neyi kapsıyor?
Paksoy protokolün içeriğiyle ilgili şu bilgileri verdi:
“İşbirliği protokolü, geniş bir alanı kapsıyor. Tarafların iki ay içerisinde çalışmaya başlamalarının öngörüldüğü protokol çerçevesinde İDO’nun katkı sunabileceği alanlar olarak şunlar belirlendi: personel eğitimi; terminal yönetimi, bilet satış sistemleri, rampa operasyonları; stok kontrol ve lojistik merkez yönetimi; filonun planlı bakım ve arızi bakım süreçleri; hat optimizasyonları ve raporlanması, pazarlama ve satış yöntemlerinin belirlenmesi; kalite yönetim sistemleri.”