Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Ebru Piroğlu Durgut, ideal kiloya ulaşan kişilerin, 2-3 yıl o kiloyu korumak zorunda olduklarını söyledi. <br/...
Abone olBeslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Ebru Piroğlu Durgut, ideal kiloya ulaşan kişilerin, 2-3 yıl o kiloyu korumak zorunda olduklarını söyledi.
Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Ebru Piroğlu Durgut, fazla kilolarını vermek isteyenlerin, bu durumun yavaş, uzun süreli ve düzenli bir kilo kaybını gerektirdiğini, ideal kiloya ulaşıldığında ise bu kilonun en az 2-3 yıl süre ile korumasının zorunlu olduğunu bilmeleri gerektiğini belirterek, “Kişilerin sağlıklarını koruyarak kilo vermelerinin ve ulaşılan hedef kiloyu korumaları kendi ellerindedir. Yapılan klinik çalışmalar ile şişmanlığa genetik yatkınlığı olanların, çocukluğunda şişman olanların doğru zayıflama programlarıyla mutlaka kilo verebileceği gösterilmiştir. Sorun; doğru anahtarı kullanmaktır. Doğru anahtar; kazandığınızdan daha az enerji almak ve biraz daha fazla enerji harcamaktır" dedi.
"Kilo yönetilir, tedavi edilmez" diye devam eden Durgut, "Kilo kontrolü, sadece kilo vermek değil, gerçek anlamda vücudunuzun kontrolünü elinize geçirmeniz demektir. Yani kendiniz için seçtiğiniz kiloya ulaştıktan sonra, o kiloda kalabilmeniz ve bunu uzun yıllar koruyabilmenizdir. Kilo kontrolü, sandığınız kadar zor olmamakla birlikte, zaman ve sabır gerektirir. Kısa bir zamana sıkıştırılmamalı, uzun bir döneme yayılmalıdır. Kilo kontrolüne başlarken en önemli nokta, gerçekçi, ulaşılabilir ve korunabilir hedefler belirlemektir. Kilo vermeye karar verdikten sonra başarısız olanların tek sebebi, bu hedefleri iyi belirleyememeleridir. Bu hedeflere, doğru sorulara doğru yanıtlar vererek ulaşabilirsiniz” ifadelerini kullandı.
(İHA)
“KENDİNİZE DÜZENLİ VE SAĞLIKLI BİR YEMEK YEME ALIŞKANLIĞI EDİNİN”
Dyt. Ebru Piroğlu Durgut, “Fazla kilolarınızdan kurtulmaya karar verdiğiniz gün, yeni ve sağlıklı bir yaşam biçimi için ilk adımınızı atmış sayılırsınız” diyerek şöyle konuştu: “Unutmayın, biz diyet yapmaktan bahsetmiyoruz, biz hayatınızın sonuna dek düzenli ve sağlıklı bir yemek yeme alışkanlığından bahsediyoruz. Vücut ağırlığınızla ilgili hedefiniz ne olursa olsun, hayatınız boyunca sürecek başarınız, davranış değişikliğinize bağlı olabilir. Kilo kontrolünde sağlığınız, görünüşünüzden öncelikli olsun. Sadece diyet yaparken değil, tüm hayatınız boyunca sürdüreceğiniz bir yaşam tarzı oluşturun. Sağlıklı yemek, düzenli fiziksel aktivite, sağlıklı bir yaşam tarzı. Kendinize karşı olan yaklaşımınızı değiştirin. Kilo kontrolü konusunda yaptığınız plan, günlük yaşamınıza, bütçenize ve kişisel ihtiyaçlarınıza uygun olmalı. Kilo kontrolünde başarıya ulaşmak için egzersize yönelik ve belirgin yöntemler uygulayın. Kilo vermek veya almak için gerçekçi hedefler koyun. Uzun vadeli düşünün, aceleci olmayın. Kendinizle kalınca gerçekçi olun. ‘Her zaman’, ‘hiçbir zaman’ veya ‘olmalı’ gibi kesin sözlerden kaçının. Kendinizi çok sıkmayın. Ara sıra yaşayabileceğiniz kaçamaklardan dolayı kendinizi suçlu hissetmeyin.”