BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

İddia oyunları payları düşüyor mu?

İddiaa Oyunu'nda isim hakkı paylarının indirilmesi yönündeki haberlere cevap geldi...

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İddaa oyununda, isim hakkı paylarının indirilmesine yönelik bir çalışmalarının olmadığını bildirdi.
Bakan Şahin, bugün bazı yayın organlarında çıkan ''Hükümet, kulüplerin İddaa'dan aldıkları payı yüzde 9'dan yüzde 5'e indirmek üzere harekete geçti'' haberleri üzerine yaptığı yazılı açıklamada, spordan sorumlu Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı olarak ''İsim hakkı paylarının'' indirilmesine yönelik hiçbir çalışmalarının bulunmadığını belirtti.

Bakan Şahin, açıklamasında şunları söyledi: ''Yalnızca futbol kulüplerimiz için değil, Türk sporu için de önemli bir gelir kaynağı olan İddaa Oyunu'nun başlangıcından bu yana Süper Lig, Lig A, 2B ve 3. lig kulüplerine aktarılan miktar 230 milyon YTL'ye ulaşmıştır. İddaa Oyunu'ndan halen kulüplerimizin aldığı ''isim hakkı payı'' yüzde 10'dur. ''Duyuma'' dayandığı belirtilse de açıkca ifade etmek gerekir ki spordan sorumlu Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı olarak ''İsim hakkı paylarının'' indirilmesine yönelik hiçbir çalışma bulunmamaktadır.''