BIST 9.109
DOLAR 34,27
EURO 37,64
ALTIN 2.914,79
HABER /  DÜNYA

İdam mahkumuna umut

İran kökenli eski Kanada güzeli, İran'da idam mahkumu adaşını kurtarmak için kampanya başlattı

Abone ol

İran kökenli eski Kanada güzeli, İran'da kendisine tecavüz etmeye çalışan bir erkeği öldürdüğü için idam cezasıyla yargılanan bir genç kızı kurtarmak için uluslararası kampanya başlattı.

Eski ''Miss Kanada'' olan İran kökenli Nazenin Afşinjam, Mart 2005'te Kerec kentinde bir parkta kendisine tecavüz etmeye çalışan üç erkekten birisini bıçaklayarak öldüren ve kendisiyle aynı ismi taşıyan Nazenin isimli genç kızı kurtarmak için Birleşmiş Milletler'e ve İran'a idam cezasının kaldırılmasını isteyen bir dilekçe gönderdi.

Uluslararası Af Örgütü'ne göre, olay sırasında 17 yaşında olan Nazenin isimli İranlı genç kızdan uzun bir süredir haber alınamıyor ve avukatı ya da ailesine ulaşılamıyor. Bu nedenle davanın temyize gidip gitmediği bilinmiyor.

Ailesi İran İslam Devrimi sırasında kaçarak Kanada'ya sığınan ve Uluslararası Siyaset Bilimleri'nden mezun olan ve şu anda mankenlik yapan eski Kanada güzeli, ''Korkunç bir hikaye ve isminin Nazenin olması beni şoke etti'' diye konuştu.

Kanada'yı 2003 Dünya Güzellik Yarışması'nda Çin'de temsil eden Afşinjam'ın ön ayak olduğu ve İran'ın 18 yaşından küçüklere idam cezası verilmesini yasaklayan Çocuk Haklarını Koruma sözleşmesinin de aralarında bulunduğu uluslararası anlaşmalara uymasını isteyen dilekçeye 7 binden fazla kişi imza attı.