BIST 9.109
DOLAR 34,25
EURO 37,58
ALTIN 2.911,83

İçtiğiniz su nasıl olmalı

İçtiğiniz su nasıl olmalı

İçtiğimiz suyun Ph değeri ne kadar olmalı, su vücutta hangi dengeleri sağlıyor.

İçtiğiniz su nasıl olmalı

Günde en az 2 ile 2,5 litre arası su içmemiz gerektiği artık bilinen bir gerçek ama ne kadar içmemiz gerektiğinin yanı sıra nasıl bir su içmeliyiz. Ph değeri ne kadar olmalı, su vücutta hangi dengeleri sağlıyor. Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Serkan Tutar yaşam kaynağımız, suyu tüketirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini açıkladı.

İçtiğiniz su nasıl olmalı

İçindeki Ph seviyesi 7,5 civarında olması en ideal değerdir. Normal suyun içindeki minerallerden bahsetmek doğru değil ama çeşme suyunda yüksek miktarda klor bulunuyor. Klor suyu alkali yapar.

İçtiğiniz su nasıl olmalı

Su içmemizin öneminin yanı sıra içtiğiniz suyun alkali olması da önemlidir ama fazla alkali olması da toksik etki yapar ve vücudu tahrip eder. Alkali olması tüm gün asidik besin tüketildiği için vücutta asit baz dengesini sağladığı için faydalı olur. Bu durumda halsizlik yorgunluk baş ağrısı gibi durumların yaşanmasını engeller.

İçtiğiniz su nasıl olmalı

Gün içerisinde içilen su miktarı 10-12 bardak (2-2,5 litre) olmalıdır. Bu şekilde yaşamsal fonksiyonlarınızın düzenli şekilde çalışmasını sağlarsınız. Suyun en önemli işlevlerinden birisi de lenf kanalını temizlemesidir.