BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

İçerdekiler seyirciyle buluşuyor

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Melih Cevdet Anday'ın ''İçerdekiler'' oyununun provalarını sürdürüyor.

Abone ol

DDT, sezonun 3. büyük oyunu olarak 4 Ocak'ta provalarına başladığı Melih Cevdet Anday'ın yazdığı, Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncularından Mustafa Kurt'un yönettiği ''İçerdekiler''i seyircisiyle buluşturma  hazırlığında.

Son provaları süren ve 23 Şubat'ta prömiyeri yapılacak oyunun yönetmeni Mustafa Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk tiyatrosunun önemli yazarlarından Melih Cevdet Anday'ın güzel bir eserini Diyarbakırlı sanatseverlerle buluşturma çabası içinde olduklarını söyledi.

Türk tiyatrosunun mihenk taşlarından biri olan Anday'ın ''Mikadonun Çöpleri'' ve ''İçerdekiler'' gibi oyunlarının Türk tiyatrolarında sık oynandığını ifade eden Kurt, şunları söyledi:

''Hem dili, hem çatışması, hem kurgusu ve hem içeriğiyle bugün dünya kamuoyunca da tartışılan düşünce suçunu işleyen bir oyun. Oyun, mahkeme kararı olmadan 345 gündür siyasi bölüm başkomiseri tarafından sorgulanan ve düşünce savıyla suçlanan bir öğretmenin hikayesini anlatır. 1965 yılında kaleme alınmış olmasına karşın o günden bugüne güncelliğini korumuş, evrensel mesajlar taşıyan bir eserdir. İyi ve  titiz bir çalışma yaptık. Türk tiyatrosunun önemli bir yazarını Diyarbakır seyircisiyle buluşturmaktan dolayı çok mutluyuz.''

Dekorunu Sertel Çetiner, kostümü Özge Şenol, ışığı Kazım Öztürk'ün yaptığı, Selim Bayraktar, Fatih Topçuoğlu ve Gaye Filiz Çele'nin rol aldığı oyun, 23 Şubat Perşembe günü DDT Orhan Asena Sahnesi'nde prömiyer yapacak.