BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

İç çamaşırda binlerce dolar

İçinde polislerin de olduğu çeteye pusu kuran ekipler, bir sürprizle karşılaştı.

Abone ol

İstanbul polisi, aralarında meslektaşlarının da bulunduğu çeteyi bir turist otobüsünü gasp ederken suçüstünde yakaladı. Otobüste yapılan aramada ise gizli bölmelerde balya balya dolar bulundu.

İstanbul'da çete kurup gasp yapan meslektaşlarını yakalamak için pusuya yatan polisler, tesadüfen bir turist otobüsüyle Türkiye'ye kaçak yollardan sokulan 1.5 milyon dolara yakın parayı ele geçirdi. İstanbul, Pendik-Kurtköy yolu dün film gibi bir operasyona sahne oldu. Kentte değişik semtlerde ve tarihlerde kuyumcu kuryelerini gasp eden 5 kişilik çetenin peşine düşen polis, dün son operasyon için düğmeye bastı. Kendi meslektaşlarının kurduğu gasp çetesini çökertmek için harekete geçen ekipler, Pendik-Kurtköy yolunda konuşlandı.

PİLOTU KAÇIRDILAR
Daha önce aynı güzergah üzerinde keşif yaptıkları belirlenen çete üyeleri, Ukrayna'dan, Pendik Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen ve otobüse binen 30 kişiyi takibe aldı. Çete elemanları saat 15.00 sıralarında otobüsü TEMotoyolunda durdurdu. Otobüse giren 3 kişi, Ukraynalıları taşıyan uçağı kullanan pilotu rehin alarak 2 çete üyesinin bulunduğu başka bir araca bindirdi. Kendileri de başka bir otomobille olay yerinden uzaklaştı. Bu arada çeteyi bir aydır izleyen polis ekipleri, gaspçıların peşine düştü. Ancak otomobil "dur" ihtarına aldırış etmeden Pendik-Kurtköy yoluna girdi. Polis, pilotun kaçırıldığı otomobili kısa süren kovalamacadan sonra Pendik Kurtköy'de durdurdu. Bu sırada saldırganlar ve polis arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışmanın ardından yaralanan zanlı Ali Kazan ve diğer zanlı ele geçirilirken kaçırılan pilot da kurtarıldı.

Polis, 30 Ukraynalı'nın bulunduğu otobüsü de Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirerek incelemeye aldı. Otobüsün bagajındakigizli bölmelere istiflenmiş, balya balya dolar ele geçirildi. Otobüsteki kadın yolcuların iç çamaşırlarından da binlerce dolar çıktı. Kaçırılan Ukraynalı pilotun vücuduna sarılı halde bulunan yaklaşık 400 bin dolarla birlikte ele geçirilen paranın yaklaşık 1,5 milyon doları bulduğu öğrenildi.

'BAVUL'DA KARA PARA
"Kara para" olduğu iddia edilen yüklü miktardaki para, polis tarafından incelemeye alındı. Polis yaptığı iki operasyonda 6 zanlıyı gözaltına aldı. Zanlılardan Sinan Sayan'ın Bağcılar Karakolu'nda görev yaptığı, bir diğer zanlının da eski polis olduğu ortaya çıktı. Otobüs şirketi İstanbul Seyahat Genel Müdürü Mustafa Sarı, 30 Ukraynalı'nın bavul ticareti yapmak için Türkiye'ye geldiğini söyledi.